Šport > Moto športi
27 ogledov

Stoner izenačil Doohana, Bradl že prvak

Casey Stonetr VN Valencie Reuters
Casey Stoner tudi na kvalifikacijah pred VN Valencie ni imel konkurence in se je veselil že svojega 12. pole-positiona v sezoni, s čimer je izenačil dosežek svojega rojaka Micka Doohana. Avstralcu se je še najbolj približal moštveni kolega Dani Pedrosa (+ 1,014). V prvi vrsti bo na dirki, ki je posvečena tragično preminulemu Marcu Simoncelliju, stal še Ben Spies. Svoje zadnje kvalifikacije je odpeljal Loris Capirossi (12. mesto), ki bo v nedeljo končal svojo dolgoletno kariero.

Dani Pedrosa je za Caseyjem Stonerjem, ki je bil v tej sezoni že 12-krat najhitrejši v kvalifikacijah, zaostal za nekaj več kot sekundo. Z novim "pole positionom" se je Avstralec izenačil s petkratnim svetovnim prvakom Mickom Dohanom, ki je prav tako 12-krat v sezoni startal iz prvega mesta. Večkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi je kvalifikacije končal na šestem mestu.

V razredu moto2 je nemški motociklist Stefan Bradl že dan pred dirko svojil naslov svetovnega prvaka. V zadnjem trenutku je namreč nastop odpovedal Marc Marquez, ki bi Nemca, voznika Kalexa, v skupnem seštevku kot edini še lahko prehitel. Razlog odpovedi Marqueza so težave z vidom, ki so posledica padca na treningu pred veliko nagrado Malezije. Španec, tekmovalec Suterja, bi moral, če bi želel osvojiti naslov prvaka zmagati, Bradl, zmagovalec štirih dirk na začetku sezone, pa ne bi smel biti boljši od 14. mesta. Za 22-letnega Nemca je to prvi naslov svetovnega prvaka. S prvega startnega položaja bo nedeljsko dirko sicer začel Italijan Michele Pirro (Moriwaki). Drugi v kvalifikacijah je bil Japonec Juki Takahaši (Honda), tretji pa Finec Mika Kallio (Suter).

V najšibkejšem razredu do 125 ccm si je "pole position" zagotovil Britanec Danny Webb (Mahindra), za njim sta se uvrstila Francoza Louis Rossi (Aprilia) in Johann Zarco (Derbi). Vodilni v skupnem seštevku Španec Nicolas Terol (Aprilia) je končal na devetem mestu.

VN Valencie, MotoGP, kvalifikacije:

1. Casey Stoner (Honda) 1:31,861
2. Dani Pedrosa (Honda) + 1,014
3. Ben Spies (Yamaha) + 1,196
4. Randy de Puniet (Pramac Ducati) + 1,257
5. Alvaro Bautista (Suzuki) + 1,582
6. Valentino Rossi (Ducati) + 1,617

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.