Šport > Moto športi
7 ogledov

Stoner: Možnosti za naslov "nične"

Casey Stoner VN Aragonije dirka Reuters
Casey Stoner lahko v nedeljo na svoj 26. rojstni dan na domači dirki v Phillip Islandu drugič v karieri postane svetovni prvak v razredu MotoGP, če osvoji deset točk več od Jorgeja Lorenza.

Avstralec Casey Stoner (Honda) je v letošnji sezoni najdominantnejši dirkač v razredu MotoGP in bo prevlado poskušal potrditi na domači dirki v Phillip Islandu. Stoner, ki bo ravno na dan dirke v nedeljo praznoval svoj 26. rojstni dan, mora za drugi naslov svetovnega prvaka v razredu MotoGP osvojiti deset točk več od prvega zasledovalca Španca Jorgeja Lorenza (Yamaha). "Možnosti, da že ta konec tedna osvojim prvenstvo, so zelo majhne, skoraj nične. Jorge mora končati na četrtem mestu ali slabše, jaz pa moram poskušati zmagati," pa Stoner ne verjame, da bo pred domačimi gledalci slavil drugi zaporedni naslov. Avstralčev glavni cilj je peta zaporedna zmaga na domačih tleh: "Za mene je najpomembnejše zmagati. To je dirka, ki jo želim dobiti. Želel sem zmagati že na zadnji dirki na Japonskem, ampak mi ni uspelo, tako da bom tukaj poskušal udariti nazaj." Stoner je bil že v Motegiju na dobri poti do zmage, potem ko je dobil kvalifikacije in vodil na dirki, toda nato napravil napako in zapeljal v pesek ter na koncu osvojil tretje mesto. "To je dirka, ki se je zelo veselim. Prvič bom tukaj dirkal s Hondo in bomo videli, kako se bomo odrezali. Zadnja štiri leta so bila zelo uspešna (štiri zmage na Ducatiju, op. a.). Mislim, da se bo motocikel obnašal dobro in pričakujem, da se bomo dobro pripravili in da se bo vse razpletlo po načrtih," je še dejal Stoner, ki se lahko zanese tudi na podporo domačih navijačev.

Lorenzo je tako vse dlje od ubranitve naslova svetovnega prvaka. Kljub temu pa je Španec skozi celotno sezono kazal zelo konstantne predstave in ves čas ogrožal Stonerja. "Seveda se bomo borili do konca in poskušali Caseyju čim dlje onemogočiti, da pride do naslova. To pomeni, da se moramo vsak konec tedna boriti za zmago, kar bo zelo težko. Letošnja sezona je bila najtežja, toda se bomo potrudili," Lorenzo še ne meče puške v koruzo, čeprav se zaveda, da bo Stonerju zelo težko odvzel naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.