Šport > Moto športi
3 ogledov

Stoner napada še zadnjo neosvojeno trdnjavo

Casey Stoner EPA
Teden dni po prvi zmagi na dirkališču v Jerezu bo aktualni svetovni prvak v razredu MotoGP Casey Stoner (Honda) v nedeljo napadal še edino zmago v kraljevem razredu, ki se mu izmika že več let. Avstralec bo poskušal zmagati na Portugalskem v Estorilu.

Casey Stoner (Honda) je minulo nedeljo v zelo zahtevnih pogojih in na dvorišču svojih velikih rivalov Jorgeja Lorenza (Yamaha) in Danija Pedrose (Honda) vpisal prvo zmago na veliki nagradi Španije v Jerezu. Avstralec pa bi lahko že ta vikend osvojil še zadnjo neosvojeno trdnjavo v kraljevem razredu – VN Portugalske v Estorilu. Stoner je v Estorilu sicer že slavil v letu 2005, a takrat še v razredu do 250 kubičnih centimetrov, ki ga je zdaj zamenjal razred Moto 2. "Telesno še nisem stoodstotno pripravljen, največji nasprotniki pa pokajo od motiva," je pred začetkom dirkaškega vikenda dejal Stoner.

"Spominjam se sijajnih zmag v Estorilu, obožujem to progo, saj je ena od mojih najljubših," je dejal trikratni zaporedni zmagovalec Estorila (od 2008 do 2010) Lorenzo, medtem ko je Pedrosa dodal: "Zadovoljen sem z dosedanjo formo, a še vedno je daleč od tega, da bi bila optimalna. Pred menoj je še veliko dela, v Estorilu pa moram biti veliko boljši, zagotovo pa je plus to, da sem ravno tukaj v lanski sezoni prišel do svoje prve zmage."

Stoner bo v primeru zmage prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Za zmago pa bo po njegovem potrebno predvsem pravo ravnotežje motocikla. "Proga v Estorilu ima vse, ravnine, ovinke, veliko mest za prehitevanje, pa tudi veliko prostora za napake. Ključ je v uravnoteženosti motocikla, tisti, ki jo bo našel, se bo na koncu veselil," je še pristavil Stoner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.