Šport > Moto športi
16 ogledov

Stoner navdušil v Sachsenringu

Casey Stoner VN Nemčija kvalifikacije EPA
Nedeljsko dirko za VN Nemčije v Sachsenringu bo iz prvega štartnega mesta pričel Casey Stoner (Honda), ki mu bosta družbo v prvi vrsti delala še Ben Spies (Yamaha) in Dani Pedrosa (Honda). Jorge Lorenzo je kvalifikacije končal na petem mestu.

Avstralski motociklist Casey Stoner (Honda) je bil najhitrejši na današnjih kvalifikacijah razreda MotoGP za nedeljsko VN Nemčije v Sachsenringu. Drugo mesto je zasedel Američan Ben Spies (Yamaha), tretje pa Španec Dani Pedrosa (Honda). Stoner je dosegel 42. "pole position" v karieri, od tega 38. v elitnem razredu MotoGP. Na četrtem mestu je končal Cal Crutchlow s poltovarniško Yamaho. Glavni tekmec Stonerja v boju za naslov svetovnega prvaka, Jorge Lorenzo (Yamaha), je bil tokrat šele peti in ga na dirki čaka veliko dela.

V motociklističnem razredu Moto2 je bil na današnjih kvalifikacijah najhitrejši Španec Marc Marquez (Suter), v razredu Moto3 pa Nemec Sandro Cortese (KTM).

VN Nemčije, Sachsenring, kvalifikacije, MotoGP:

1. Casey Stoner (Honda) 1:31,796
2. Ben Spies (Yamaha) + 0,193
3. Dani Pedrosa (Honda) + 0,285
4. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) + 0,492
5. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 0,585

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.