Šport > Moto športi
8 ogledov

Stoner rekorden že na testiranjih

Casey Stoner EPA
Prva testiranja pred novo sezono razreda MotoGP v Sepangu je najbolj zaznamoval aktualni prvak Casey Stoner, ki je s Hondo postavil tudi nov rekord.

Motociklisti so opravili prva testiranja pred novo sezono svetovnega prvenstva. Branilec naslova v elitnem razredu MotoGP Avstralec Casey Stoner je na dirkališču v Sepangu ob koncu tridnevnih priprav dosegel nov rekord.

Zasluge za nov rekord, Avstralec se je s časom 1:59,607 kot prvi spustil pod dve minuti, gredo tudi novim motorjem, saj bodo v prihajajoči sezoni dirkači v tem razredu tekmovali z močnejšimi motorji s prostornino 1000 ccm (lani so bili motorji 800-kubični).

"Testi so bili dobri, še vedno imam težave s hrbtom, toda motocikel je dober. Preizkusili smo različne nastavitve in do zdaj se je vse pokazalo za pozitivno," je bil z učinkom nove Honde zadovoljen Stoner.

Tudi njegov veliki tekmec, nekdanji svetovni prvak Valentino Rossi, ki mu v prejšnji sezoni z Ducatijem ni šlo po načrtih, je bil po prvih preizkusih novega stroja zadovoljen: "Prvi vtis je vedno pomemben. Že po nekaj krogih sem ugotovil, da mi je motor všeč, ni le lep, ampak tudi lepo teče."

Dirkači se bodo na istem dirkališču spet zbrali na drugih uradnih testiranjih pred sezono konec februarja. Prva dirka sezone bo 6. aprila v Katarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.