Šport > Moto športi
34 ogledov

Stoner se vrača k Ducatiju

casey stoner EPA
Dvakratni svetovni prvak Casey Stoner se vrača k Ducatiju, kjer bo opravljal vlogi ambasadorja znamke in testnega dirkača.

Avstralski dirkač Casey Stoner se vrača k italijanski ekipo, s katero je leta 2007 osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

Potem ko je Honda potrdila, da končuje sodelovanje s 30-letnim dirkačem, Ducati ni zapravljal časa in se po hitrem postopku dogovoril za prihod nekdanjega šampiona.

''Za mano je petletno potovanje s HRC, s katero sem vrhunec doživel leta 2011, ko sem osvojil naslov svetovnega prvaka. Spotoma sem sklenil številna prijateljstva in trajna razmerja. Na delo z Ducatijem in njegovimi ljudmi imam ogromno lepih spominov in veselim se priložnosti, da bom ponovno delal z njimi. Gigi Dall'Igna (šef Ducatija, op. a.) je prinesel nov pristop in veselim se, da bom po najboljših močeh pomagal ekipi, Andrei Doviziosu in Andrei Iannoneju. Znamka Ducati in njeni navijači so bili vedno velik del moje kariere in mojega življenja, zato težko pričakujem ponovno združenje in začetek novega poglavja s to ikonično znamko,'' je povedal Stoner.

Avstralec je med letoma 2007 in 2010 z Ducatijem zmagal na 23 dirkah. V prihodnji sezoni bo opravljal vlogo testnega dirkača, ni pa izključen nastop na dirki za veliko nagrado s t.i. ''wildcardom''. 

''Stoner se je za vedno zapisal v srca vseh Ducatistov in vesel sem, da se je odločil za vrnitev k naši družini,'' je povedal direktor italijanskega giganta Claudio Domenicali.

Valentino Rossi je pred meseci dejal, da bi bil Stonerjev povratek v karavano motoGP nesmiseln, medtem ko je Jorge Lorenzo prepričan, da bi se še vedno lahko potegoval za naslov svetovnega prvaka.

Avstralec je želel v pretekli sezoni vskočiti namesto poškodovanega Danija Pedrose, vendar so pri Hondi njegovo ponudbo zavrnili, pri tem pa so se izgovorili na primer Michaela Schumacherja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.