Šport > Moto športi
10 ogledov

Stoner spet nepremagljiv

Casey Stoner VN San Marina Adriana
1/7
Reuters
Nedeljsko VN San Marina na dirkališču v Misanu bo s prvega startnega položaja začel Avstralec Casey Stoner (že osmi pole position v sezoni), potem ko znova ni imel konkurence. V prvi vrsti še Jorge Lorenzo in Dani Pedrosa.

Avstralec Casey Stoner (Honda) je na kvalifikacijah pred VN San Marina dosegel najhitrejši čas in si privozil že osmi najboljši startni položaj v sezoni. S časom 1:33,138 je popravil tudi rekord proge v Misanu. Z drugega mesta bo dirko začel svetovni prvak Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), mesto za njim pa njegov rojak Dani Pedrosa s Hondo.

Za trojico, ki je v današnjih kvalifikacijah prevladovala, so se uvrstili Američan Ben Spies (Yamaha), Italijan Marco Simoncelli (Gresini Honda) in njegov rojak Andrea Dovizioso (Honda). Za novo razočaranje je poskrbel nekdanji večkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Ducati), ki je z zaostankom več kot sekundo in pol zasedel skromno 11. mesto.

"Za zdaj gre vse po naših željah. Jutri bo zagotovo zelo tesna dirka in menim, da se bo bila prava bitka. Jorge in Dani sta zelo blizu," je po novem najhitrejšem startnem položaju razlagal Stoner, ki ima v skupnem seštevku 45 točk rednosti pred Lorenzom. "Ekipa je opravila odlično delo. Tudi z motorjem nimam težav in tako smo uspeli postaviti nekaj hitrih časov," pa je Stoner, ki je vse bližje svojemu drugemu naslovu svetovnega prvaka v kraljevem razredu, tako kot vselej ostal skromen. "Mislim, da se bomo na dirki lahko borili s Hondami," je bil optimističen aktualni svetovni prvak, ki se je s Stonerjem izmenjaval v vodstvu, dokler Avstralec četrt ure pred koncem kvalifikacij ni postavil najhitrejšega časa. "Tako so hitri, da moraš biti več kot 100 odstoten, da lahko tekmuješ z njimi," pa se Lorenzo dobro zaveda, da bo pot do zmage vse prej kot lahka naloga.

V Moto2 najhitrejši Bradl ...

V razredu Moto2 je s progo v Misanu najhitreje opravil vodilni v skupnem seštevku Nemec Stefan Bradl, z drugega in tretjega mesta pa bosta začela Španec Marc Marquez in Japonec Juki Takahaši (vsi Honda).

... v razredu do 125 ccm pa Zarco

V najšibkejšem razredu do 125 ccm si je najboljši startni položaj privozil Francoz Johann Zarco (Derbi) pred Špancem Hectorjem Faubelom in njegovim rojakom ter vodilnim v skupnem seštevku Nicolasom Terolom (oba Aprilia).

VN San Marina, MotoGP, kvalifikacije:

1. Casey Stoner (Honda) 1:33,138 (rekord proge)
2. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 0,120
3. Dani Pedrosa (Honda) + 0,180
4. Ben Spies (Yamaha) + 0,809
5. Marco Simoncelli (Gresini Honda) + 0,852
6. Andrea Dovizioso (Honda) + 0,888
...
11. Valentino Rossi (Ducati) + 1,538

Komentarjev 1
  • puksicd 16:21 03.september 2011.

    Prva zasledovalca sta za Stonerjem pod 0.200, vi pa pišete, da ni imel konkurence? Kako neumno!