Šport > Moto športi
194 ogledov

Stroll ni v stanju za dirkanje

Lance Stroll Profimedia
Kanadski dirkač Lance Stroll bo zaradi posledic sobotne nesreče izpustil dirko za VN Singapurja.

Kanadčan Lance Stroll ne bo nastopil na današnji dirki formule 1 v Singapurju, so sporočili iz njegove ekipe Aston Martin. Razlog je nesreča na sobotnih kvalifikacijah.

Kot so sporočili iz ekipe, Stroll še vedno čuti bolečine in se bo posvetil zdravljenju, da bo regeneriran in skoncentriran lahko nastopil čez teden dni na VN Japonske. Kar nekaj dela mehanike še vedno čaka tudi na bolidu.

"Celotni ekipi se je močno oddahnilo, ko je Lance izstopil iz avtomobila po včerajšnji nesreči. Na žalost še vedno čuti posledice silovitega udarca. Zdaj je naša prednostna naloga njegovo popolno okrevanje, zato smo se skupaj odločili, da ne bo nastopil na današnji dirki, ampak se bo v dirkalnik vrnil na Japonskem," je povedal šef ekipe Mike Krack.

Stroll je v soboto izgubil nadzor nad dirkalnikom, ki se je z veliko silo zaletel v rob steze, od koder ga je grdo odbilo nazaj na vozišče. "V redu sem," je preko radijskih povezav povedal dirkač, ki pa je na levi strani močno poškodoval vozilo.

Lance Stroll | Avtor: Profimedia Profimedia

Na dirki, ki se bo začela ob 14. uri, bo z najboljšega startnega mesta začel Španec Carlos Sainz (Ferrari), ob njem bo v prvi vrsti Britanec George Russell (Mercedes). Vodilni v seštevku za SP Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) bo dirko začel z 11. mesta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.