Šport > Moto športi
1 ogledov

Super Aguri še vedno pod vprašajem

Nastop moštva Super Aguri v Melbournu je še zmeraj negotov. Žurnal24 main
Nova sezona formule 1 se začne čez tri tedne v avstralskem Melbournu. Še zmeraj pa ni znano, če bo tam nastopilo tudi moštvo Super Aguri.

Nastopanje moštva Super Aguri v novi sezoni formule 1, ki se bo začela čez tri tedne, je še naprej negotova. Ekipa ima še vedno velike finančne težave in išče vlagatelje za svoj projekt. Vodja moštva Aguri Suzuki naj bi za pomoč zaprosil tudi japonsko podjetje Honda, ki moštvo sicer oskrbuje z motorji.

O tem, kako velike so finančne težave v ekipi, zgovorno priča dejstvo, da so morali v moštvu odpovedati celo uradno predstavitev dirkalnika. Suzuki pa je v pogovoru za nemško tiskovno agencijo dpa vendarle priznal, da upa, da bo ekipa lahko nastopila na prvi dirki sezone v avstralskem Melbournu.

Trenutno so predstavniki skoraj vseh ekip formule 1 na testiranjih v španski Barceloni, kjer odpravljajo zadnje pomanjkljivosti na bolidih, ekipa Super Aguri pa zaradi težav seveda manjka. Zanimivo je, da bo moštvo Super Aguri, če bo res nastopilo 16. marca v Avstraliji, na dirko odšlo brez uradne testne vožnje z novim dirkalnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.