Šport > Moto športi
3985 ogledov

Suspendirani zvezdnik skesano: "Žal mi je, naredil sem napako"

vinales Epa
Suspendirani dirkač Yamahe se je svojemu moštvu opravičil za "čustveni izbruh" na prejšnji dirki za VN Štajerske.

Španski motociklist Maverick Vinales, devetkratni zmagovalec dirke elitnega razreda, zaradi suspenza ne bo nastopil na dirki za VN Avstrije v Spielbergu. Vinalesa je "zaradi nepravilne vožnje minuli vikend med VN Štajerske" suspendirala lastna ekipa Yamaha. 

Španec, ki po koncu sezone zapušča japonsko moštvo, zadnje dirke ni končal, potem ko je trdil, da je zaradi okvare elektronike prejel sporočilo, naj se vrne v bokse.

 | Avtor: Epa Epa
Yamaha je Vinalesa suspendirala po podrobnem pregledu telemetrije. V uradnem sporočilu je zapisala, da bi dirkač s svojimi dejanji lahko "resneje poškodoval motor njegovega motocikla YZR-M1", kar bi pomenilo "veliko tveganje zanj in za ostale udeležence dirke."

Vinales se je sprva zavil v medijski molk, zdaj pa je v pogovoru za italijanski Sky Sport priznal, da je bil njegov čustveni izbruh in posledično neprimerno upravljanje z motociklom posledica nakopičenih frustracij zaradi težav, s katerimi se kot ekipa srečujejo že celo sezono.

"Za mano je zelo frustrirajoče obdobje. To se je nabiralo v meni in med dirko se nisem znal soočiti s tem. Prišlo je do eksplozije čustev in frustracij. Opravičujem se Yamahi, moja vožnja v zadnjih krogih ni bila primerna. Nikogar nisem želel ogrožati," je skesano povedal dirkač in poudaril, da spoštuje in razume odločitev njegovega moštva.

vinales | Avtor: Epa Epa

"Ne vem, če se stvari še lahko uredijo. Ostati moram miren in razmisliti o tem, kaj se je zgodilo. Želim se vrniti še močnejši. Sem bojevnik in dirke mi bo težko spremljati v vlogi gledalca. Prejel sem veliko spodbudnih sporočil in številni dirkači so bili zelo prijazni do mene, celo tisti, s katerimi se ne razumem najbolje," je povedal 26-letnik, trenutno šesti dirkač v seštevku motoGP sezone 2021.

Pri Yamahi so bili glede možnosti nadaljnjega sodelovanja redkobesedni. "Sprejmemo njegovo opravičilo, vendar v tem trenutku nimamo kaj dodati," je komentiral direktor ekipe Massimo Meregalli.

Vinales naj bi v sezoni 2022 dirka za Aprilio ob Aleixu Espargaroju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.