Šport > Moto športi
9 ogledov

Sutil in Liuzzi ostajata

monza_adrian_sutil_afp Žurnal24 main
Moštvo formule 1 Force India je sporočilo, da bo tudi v naslednji sezoni svetovnega prvenstva nastopalo z letošnjo dirkaško zasedbo z Nemcem Adrianom Sutilom in Italijanom Vitantoniom Liuzzijem.

"Leto 2010 bo moja četrta sezona pri tem moštvu. Dobro se počutim, smo kot družina, ob takem vzdušju pa ni težko na stezo prenesti potrebne energije za stoodstotni nastop," je po novici o podaljšanju sodelovanja dejal Sutil. V letošnji sezoni je 26-letni Nemec s četrtim mestom v Monzi dosegel uvrstitev kariere.

Medtem ko je bilo podaljšanje z Nemcem pričakovano, je za vozniško mesto bolj trepetal Liuzzi. Ta je pred koncem sezone 2009 zamenjal rojaka Giancarla Fisichello, ki je vskočil na prazno mesto pri Ferrariju med okrevanjem Felipeja Masse. "Doslednost je bila vedno ključ našega uspeha. Zato bomo obdržali ne le dirkača, temveč bomo delo tudi v garažah v sezoni 2010 nadaljevali v enaki zasedbi kot doslej, pa tudi motorji bodo enaki," pa je dejal lastnik moštva Vijay Mallya.

Kokpiti za sezono 2010 se počasi polnijo ...

Mercedes: N. Rosberg (podpisano), N. Heidfeld (najverjetneje)
Red Bull Renault: S. Vettel (podpisano), M. Webber (podpisano)
McLaren Mercedes: L. Hamilton (podpisano), J. Button (podpisano)
Ferrari:
F. Alonso (podpisano), F. Massa (podpisano)
Williams Cosworth: R. Barrichello (podpisano), N. Hulkenberg (podpisano)
Renault: R. Kubica (podpisano), ?
Force India Mercedes: A. Sutil (podpisano), V. Liuzzi (podpisano)
Toro Rosso Ferrari: S. Buemi (dogovorjeno), J. Alguersuari (dogovorjeno)
Campos Cosworth: B. Senna (podpisano), P. De la Rosa (najverjetneje)
Manor Cosworth: T. Glock (podpisano), N. Di Grassi (najverjetneje)
US F1 Cosworth: J. M. Lopez (najverjetneje), ?
Lotus Cosworth: J. Trulli (najverjetneje), ?
Na priložnost čakajo: H. Kovalainen, K. Räikkönen, K. Kobajaši, N. Piquet, A. Soucek, V. Petrov, K. Nakadžima, R. Grosjean, J. Villeneuve, C. Klien, R. Wickens

Dobro se počutim, smo kot družina, ob takem vzdušju pa ni težko na stezo prenesti potrebne energije za stoodstotni nastop.
Sutil

S tem pa dogajanje v karavani formule 1 še zdaleč ni končano. Nemški proizvajalec avtomobilov BMW je sporočil, da je dosegel dogovor s Petrom Sauberjem o odkupu svojega deleža v ekipi. Bavarska tovarna je pred meseci sporočila, da se umika iz formule 1, današnja odločitev pa pomeni, da bo švicarska ekipa najverjetneje ostala v karavani formule 1 (za zdaj še nimajo mesta v sezoni 2010 - Fia bo odločala čez približno mesec dni).

"Vesel sem, da smo dosegli dogovor. Lahko bomo nadaljevali z delom v Hinwilu in obdržali večino delovnih mest. Prepričan sem, da bo imela nova ekipa lepo prihodnost v formuli 1, saj bodo nova pravila omogočila bolj enakovredno sodelovanje tudi zasebnim ekipam," je novico o nakupu pospremil vodja moštva in dosedanji manjšinski solastnik Peter Sauber.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.