Šport > Moto športi
20 ogledov

Sutil k Sauberju, Brawn na polletni oddih

Adrian Sutil zatrjuje, da je do poškodbe Erica Luxa prišlo nenamerno. (Foto: Reu Reuters
Nemški dirkač Adrian Sutil je izgubil mesto pri Force Indii, novega delodajalca pa si je že našel v Sauberju. Ross Brawn pa je z napovedjo o polletnem premoru nekoliko utišal govorice on njegovi prihodnosti.

Moštvo Formule 1 Force India je nedavno sporočila imena obeh dirkačev, ki bosta v prihodnji sezni dirkala v njihovem dirkalniku. Nico Hulkenberg in Sergio Perez sta s tem zapolnila mesti Paula di Reste in Adriana Sutila, ki sta si tako primorana posikati novega delodajalca. Nemškemu dirkaču je to kar hitro tudi uspelo, saj ga je pod okrilje vzel švicarski Sauber.

Obe moštvi sta si tako izmenjali nemška dirkača, saj bo Sutil prevzel mesto prvega voznika, ki ga je lani imel Hulkenberg. Sutil se veseli sodelovanja s svojim novim moštvom: "Imajo vse možnosti za napredovanje. Tovarna je izjemna, njihov vetrovni tunel pa eden izmed najboljših!"

Ime drugega voznika še neznanka

Sauber še vedno ni sporočil imena drugega voznika za prihodnjo sezono. Prvotno so sicer načrtovali, da se bo moštvu, ob finančni podpori bogatih sponzorjev, pridružil Rus Sergej Sirotkin, a so se v ekipi odločili, da je ta pri 19 letih še nepripravljen na dirkanje v formuli ena. 

Imeni, ki se trenutno najbolj povezujejo s Sauberjem sta Mehičan Esteban Gutierrez, ki je v svoji debitantni seozni v formuli ena že dirkal za to ekipo, in Rus Vitali Petrov, ki je pred tem vozil za Renault, Lotus in Caterham. Še vedno pa je nejasna usoda Britanca di Reste.

Njegov zdaj že nekdanji delodajalec Vijay Mallya je sicer dejal: "Nič ni šlo narobe z njim. Všeč mi je, dobra prijatelja sva in upam, da bo tako tudi ostalo. A vsaka ekipa se mora spreminjati. Upam, da bo ostal v formuli, ne pozabite, da sem bil jaz tisti, ki mu je prvi dal priložnost in tega niti slučajno ne obžalujem."

Ne k McLarnu temveč na odmor

Mnogi še vedno ugibajo v katerem moštvu bo v prihodnje deloval Ross Brawn, ki ima na svojem življenjepisu že številne uspehe. Najbolj se ga je povezovalo z britanskim moštvom McLarnom, a iz tega sodelovanja, vsaj do poletja ne bo nič.

"Ne želim govoriti o kakršnihkoli načrtih za prihodnost do prihodnjega poletja," je odločno dejal Brawn. "Želim si zbistriti misli, se odpočiti in se šele nato odločiti ali si sploh želim vrniti v svet formule, v koliko bi ta opcija sploh obstajala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.