Šport > Moto športi
19 ogledov

Švicarska dirkačica v plamenih

(Foto: YouTube) Žurnal24 main
Švicarska dirkačica Simona de Silvestro je ne treningu pred dirko Indy 500, ki bo naslednji konec tedna, doživela strašljivo nesrečo. Končala je v bolnišnici in ima na desni dlani opekline druge stopnje.

V Indianapolisu mrzlično potekajo priprave na eno največjih dirk na svetu – 500 milj Indianapolisa. Pred skoraj 400 tisoč gledalci na tamkajšnjem ovalu dirkajo že od leta 1909, letošnji Indy 500 pa bo na sporedu naslednji konec tedna (kvalifikacije pa ta vikend). Že ta teden pa potekajo treningi in četrtkov se je nesrečno končal za eno od dirkačic. Švicarka Simone de Silvestro, ki drugo sezono nastopa v seriji IndyCar (lani je bila v Indianapolisu 14. in bila izbrana za novinko dirke), je doživela strašljivo nesrečo. Očitno je prišlo do poškodbe na vzmetenju, nakar je Simono zavrtelo, treščilo v zaščitno ogrado in jo vrglo v zrak. Njen dirkalnik je pristal na "strehi" in se vnel. Dirkačica je bila hitro na nogah in nima ničesar zlomljenega, a so jo vseeno takoj prepeljali v bolnišnico in ji diagnosticirali opekline druge stopnje na desni dlani.

Njena največja tekmica Danica Patrick je trening končala na četrtem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.