Šport > Moto športi
491 ogledov

Tako huda je poškodba zvezdnika razreda MotoGP po grozljivem padcu

Aleix Espargaro Profimedia
Espargaro je utrpel zlom pete.

Španski dirkač v razredu motoGP Aleix Espargaro je po dramatičnem sobotnem padcu na treningu za VN Velike Britanije v Silverstonu utrpel zlom desne pete, je danes sporočila njegova ekipa Aprilia. Kljub poškodbi je 33-letnik stisnil zobe in kvalifikacije končal na šestem, nedeljsko dirko pa na devetem mestu.

"Poškodba ne zahteva kirurškega zdravljenja, vendar je bilo Aleixu predpisano sedem dni popolnega počitka, med katerim bo moral uporabljati bergle," je na podlagi zdravniških pregledov v Barceloni sporočila njegova ekipa.

Espargaro se po 12 dirkah nahaja na drugem mestu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Za vodilnim Francozom Fabiom Quartararojem (Yamaha) zaostaja za 22 točk.

"Cilj je, da na naslednji dirkaški vikend pridemo v najboljši možni fizični kondiciji," je zaključila Aprilia. Naslednja preizkušnja dirkače čaka 21. avgusta v avstrijskem Spielbergu.

Aleix Espargaro Moto GP Šport Grozljiva nesreča drugega dirkača sezone, kvalifikacije Francozu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.