Šport > Moto športi
28 ogledov

Tega nismo več vajeni: Schumi 1.!

Schumacher je prejšnji teden v Barceloni odpeljal najhitrejši krog tedna. (Foto: Žurnal24 main
Michael Schumacher prvi! Tega pa nismo več vajeni. A se je zgodilo – drugi dan testiranj v Jerezu. Brez težav je odpeljal 112 krogov in bil več kot sekundo pred lani zmagovitim Red Bullom.
Novi dirkalnik je vsekakor korak naprej. Prvi vtis je, da se v njem počutim zelo dobro. A to je šele začetek, čaka nas še veliko dela.
Lewis Hamilton

Na prvih testiranjih Mercedesu ni šlo najbolje, zato so že začeli delati na izboljšavah. Očitno pa novi dirkalnik Rossa Brawna le ni tako povprečen. Michael Schumacher ni imel povsem prazne posode za gorivo, ko je odpeljal najhitrejši čas dneva na testiranjih v Jerezu – 1:20,352. Je pa res, da je zmagovalec 91 dirk potreboval večji del dneva, da je naredil tako dober čas kroga. Po koncu dneva ni želel dati nobene teževe rezultatu, češ da je imel Nico Rosberg preveč težav na dosedanjih testiranjih in ne morejo biti mirni. Na koncu mu je bil blizu le v četrtek najhitrejši Felipe Massa (Ferrari). Novega McLarna je tokrat testiral Jenson Button. Angleška ekipa se še naprej bolj ali manj ukvarja z nastavitvami in privajanjem na novi dirkalnik kot pa z dejanskim testiranjem za dirke. Mark Webber (Red Bull) je v lani zmagovitem dirkalniku delal na simulaciji dirk in časi z veliko goriva so bili zelo vzpodbudni. Medtem gre še naprej vse narobe Williamsu – v četrtek so imeli tehnične težave, ta petek pa je Pastor Maldonado dodobra razbil svoj dirkalnik. Zgolj dve sekundi oziroma tri zaostanka za Virgin in Lotus je za mladi ekipi v primerjavi z lansko sezono zelo obetaven začetek. V soboto se testiranja nadaljujejo, v središču pozornosti pa bo Nick Heidfeld, ki bo dirkal za službo pri Renaultu.

Jerez, testiranja, prvi dan:

1. Michael Schumacher (Mercedes) 1:20,352
2. Felipe Massa (Ferrari) +0,06
3. Jenson Button (McLaren Mercedes)  +0,657
4. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari) +0,862
5. Mark Webber (Red Bull Renault) +1,261
6. Adrian Sutil (Force India Mercedes) +1,428
7. Sergio Pérez (Sauber Ferrari) +1,505
8. Timo Glock (Virgin Cosworth) +1,856
9. Vitalij Petrov (Renault) +2,141
10. Pastor Maldonado (Williams Cosworth) +2,239
11. Jarno Trulli (Lotus Renault) +2,864

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.