Šport > Moto športi
20 ogledov

Teorije zarote o Lewisovi zmagi

rosberg hamilton EPA
Dan po dirki za VN Italije so se angleški mediji razpisali o teoriji zarote, da naj bi Mercedes od Nica Rosberg zahteval napako v šikani Rettifilo in s tem Lewisu Hamiltonu povrnil za izgubljeno v Belgiji.

Nico Rosberg je na dirki v Monzi dvakrat zamudil vstop v šikano Reffifilo, kar je nekatere poznavalce navdalo s skepticizmom. Med njimi je tudi trikratni svetovni prvak Jackie Stewart. ”Zdelo se mi je prelahko. Mislim, da bi lahko vsaj poskusil zvoziti ovinek. Prvič sem si mislil ‘modra odločitev’, drugič pa ”halo, kaj se dogaja tukaj?” je dejal Stewart.

Angleški The Times je prispevek o dirki naslovil Navijači jezni zaradi Hamiltonove ”prelahke” vrnitve na zmagovita pota. ”Obtožbe, da so Lewisu Hamiltonu podarili zmago na VN Italije, so včeraj deževale z vseh strani,” je zapisal novinar Kevin Eason.

Jonathan McEvoy, novinar The Daily Mail, je bil drugačnega mnenja. ”Ideja, da Lewis Hamilton na dirki za VN Italije ni zmagal na pošten način, je enako verjetna, kot da je Elvis uprizoril svojo smrt. Obe sta privlečeni za lase,” je zapisal McEvoy in se v nadaljevanju spraševal, zakaj se ne bi pri Mercedesu odločili za nenapovedan postanek, ki bi na bolj prefinjen način zakril njihovo namero.

Več o teoriji zarote in nepojasnjenem nasmešku Tota Wolffa si preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.