Šport > Moto športi
18 ogledov

Težave srebrnih, Senna z malo upanja

Jenson Button (McLaren) Žurnal24 main
Niso bili najhitrejši, a le Ferrari in Red Bull na testiranjih v Jerezu nista imela težav. Teh je bilo pri McLarnu in Mercedesu veliko. Medtem se pri Renaultu odločajo: Nick Heidfeld ali Bruno Senna? Očitno Nemec.

Zadnji testni dan v Jerezu de la Fronteri je lep dokaz, da teh rezultatov ne smemo jemati preveč resno. Z očitno zelo malo goriva je najhitrejši čas tedna (1:19,832) odpeljal Rubens Barrichello (WIlliams). A podobno kot v Valencii je tudi v Jerezu ekipo Franka Williamsa pestilo veliko tehničnih težav - še posebej s sistema Kers in hidravlike. Nezadovoljni iz Andaluzije odhajajo tudi člani McLarna, saj so jim težave z vzdržljivostjo materiala in dež ukradle veliko kilometrov. Tako je Jenson Button ne devetem mestu za najhitrejšim zaostal kar dve sekundi in pol. Nič boljše volje niso pri Mercedesu. Nico Rosberg je imel v četrtek težave z zadnjim krilcem, menjalnikom in senzorji, to nedeljo pa se je na progi ustavil že po 18 krogih, saj so se bali za življenje motorja. Medtem pri Ferrariju in Red Bullu te dni niso imeli težav. Naredili so veliko kilometrov, niti se niso trudili dosegati najhitrejših časov. "Sem zelo zadovoljen. V štirih dneh tako Felipe kot jaz nisva imela nobenih težav. Zelo dobro napredujemo," je dejal Fernando Alonso.

V središču pozornosti ostaja angleška ekipa Lotus Renault, ki je v iskanju zamenjave za Roberta Kubico. Potem ko je Nick Heidfeld vrgel kost z najhitrejšim časom sobote, je bil Bruno Senna v nedeljo peti najhitrejši in skoraj sekundo počasnejši od Heidfeldovega sobotnega dosežka. Bolj ali manj je jasno, da bo Renault izbral Heidfeld, saj v prvi vrsti išče izkušnje. "To je bil moj prvi dan v tem dirkalniku in bil je kar dober. Da bi lahko delal na dirkalniku, bi potreboval več časa. Potrebujejo dirkača, ki je pripravljen takoj prispevati k izboljšavam. Zame je bil to bolj danj učenja, saj sem se prvič srečal s Kersom in premičnim krilcem. Tega se moram še navaditi," se svojega minusa zaveda Senna. "V nesrečnih okoliščinah sem dobil to priložnost. Glede nato da sem v ekipi šele tri tedne, smo dobro sodelovali. Ekipa ve, kaj potrebuje in zdaj je vse odvisno od njih."

Testiranja se bodo nadaljevala v Barceloni, kamor se za štiri dni 12 ekip formule 1 seli v petek. Sezona se s prvim treningom začenja 11. marca.

Testiranja, Jerez, zadnji dan:

1. Rubens Barrichello (Williams Cosworth) 1:19,832
2. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari) +0,769
3. Fernando Alonso (Ferrari) +1,242
4. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari) +1,381
5. Bruno Senna (Renault) +1,568
6. Heikki Kovalainen (Lotus Renault) +1,800
7. Nico Rosberg (Mercedes) +2,271
8. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +2,390
9. Jenson Button (McLaren Mercedes) +2,446
10. Jerome D'Ambrosio (Virgin Cosworth) +3,153
11. Paul di Resta (Force India Mercedes) +3,279

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.