Šport > Moto športi
14 ogledov

Tiskovne konference ne bo

valentino rossi marc marquez EPA
Mednarodna motociklistična zveza (FIM) in lastnik komercialnih pravic za motoGP Dorna Sports sta odpovedala tiskovno konferenco pred začetkom zadnje dirke sezone za VN Valencie.

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) bo pred poslednjo dirko letošnje sezone, na kateri bo padla odločitev o naslovu svetovnega prvaka razreda motoGP, sklicala izredni sestanek, katerega se bodo udeležili vsi dirkači in šefi ekip.

Namen srečanja, ki ga bosta vodila prvi mož FIM Vito Ippolito in šef Dorne Carmelo Ezpeleta, je izmenjava mnenj o dogodkih na VN Maleziji, po kateri se je zaradi incidenta med Valentinom Rossijem in Marcom Márquezom načel ugled dirkaškega športa.

Namen sestanka, kakršnega v motociklizmu še ni bilo, je izogib podobni vojni besed, kot sta jo po dirki v Maleziji uprizorila italijanski dirkač in aktualni svetovni prvak. 

Predvidene četrtkove tiskovne konference ne bo, tako da bodo morali novinarji na pogovor z Rossijem in Márquezom še nekoliko počakati.

Spomnimo...

Rossi je zaradi incidenta na dirki v Maleziji dobil kazen treh točk, za nameček pa naj bi zadnjo preizkušnjo sezone začel z zadnjega startnega mesta.

Yamaha se je na odločitev pritožila, Mednarodno razsodišče za šport (CAS) pa naj bi svojo odločitev sporočilo najkasneje do 6. novembra.

Komentarjev 2
  • Avatar mike1968
    mike1968 11:34 03.november 2015.

    Upam, da bo zadnja tekma potekala v športnem duhu, tako, da VR46 zbrišejo jazenske točke in naj potem Doktor in Lorenzo neposredno na stezi odločita o prvaku!http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/148314/vr46-mm93

  • Filipka 11:20 03.november 2015.

    Dorna bo že zrihtala, da bo Markez zmagal in pomagal Lorencu do naslova. Španc pač mora zmagat. Kar je katastrofa, če vemo, kaj so Španci zakuhali v Maleziji!