Šport > Moto športi
10 ogledov

"To bo ena najbolj napetih dirk"

Fernando Alonso Ferrari
1/4
Žurnal24 main
Odštevamo ure do zgodovinske dirke formula 1. "Pritisk je na Alonsu in Webbru," meni Vettel, ki bo startal s pola. Če bi bil rad prvak, mora zmagati, Alonso pa nazadovati za dve mesti. Start ob 14.00.
Kvalifikacije: 10. pole Vettlu, Alonso tretji in Webber šele peti. Podrobosti in galerijo poglejte tukaj.

Fernando Alonso (Ferrari) bo kot najmljaši trikratni prvak lovoriko skušal osvojiti s tretjega startnega mesta, ki mu teoretično zadostuje. "Vedeli smo, da je pred nami težak vikend. Red Bull zadnje tri, štiri dirke dominira. Mi tekom treningov tukaj nismo prav nič napredovali. A odločila bo šele nedelja," je po kvalifikacijah razlagal Alonso, ki je odločen, da postane prvak. Če komu, njemu nikdar ne zmanjka optimizma. Ko je bil po 14. mestu na VN VB poleti v skoraj izgubljenem položaju, je zatrdil, da se bo do konca boril za prvaka. "Ob sobotah res nismo najhitrejši, a za dirko imamo dober tempo, prav tako se nam pnevmatike ne obrabljajo hitro. Za dirko sem tako zelo samozavesten."

Vettel ima s pola lepo možnost za zmago, a če bi rad postal prvak, mora biti Alonso peti in Webber tretji. "Ni vse odvisno od mene. Sam bom dal svoj maksimum. Ker ne vodim v seštevku, ne čutim pritiska, mislim, da je ta na Fernandu in Marku."

Start 19. dirke sezone bi ob Sebastianu Vettlu (Red Bull) in Lewisu Hamiltonu (McLaren) v prvi vrsti in Alonso za njim lahko bi zelo zanimiv. "Mislim, da prvi zavoj ne bo odločil prvenstva. Lahko pa kdo izgubi v njem naslov," meni Alonso. Hamilton je tisti, ki bi lahko storil kaj tveganega, saj iz dneva v dan ponavlja, da nima česa izgubiti. S 24 točkami zaostanka za Špancem za naslov potrebuje malo čudež. "Leta 2007 in 2008 sem bil na zadnji dirki pod hudim pritiskom in stresom, letos pa je povsem drugače. Zgolj uživam v dirkanju in komaj čakam start. Nimam česa izgubiti. Dal bom vse od sebe. Želim zmagati," zatrjuje britanski prvak izpred dveh let. McLaren je "čez noč" naredil korak naprej in zato Hamiltonova zmaga ni nekaj nemogočega.

"Sestavine so prave, da bo to ena najbolj napetih dirk v zgodovini. Prepričan sem, da bodo navijači z živci na robu," pred finalno dirko razmišlja vodja McLarna, Martin Whitmarsh, saj se še nikdar ni zgodilo, da bi bili 305 kilometrov pred karirasto zastavico v igri še štirje dirkači.

Z osmimi točkami zaostanka bi moral biti prvi Alonsov tekmec Mark Webber (Red Bull), a si je situacijo s petim startnim mestom pošteno zapletel. Če se je še v petek govorilo, da bi mu moral do naslova pomagati Vettel, zdaj kaže, da bi Avstralec lahko priskočil na pomoč Nemcu. "Seveda sem razočaran, a sem še vedno v igri. To je edino pomembno. Debela dama (op. o: tako imenuje svoj dirkalnik) se še ni potopila," se je v soboto zvečer bodril Webber. "Nemogoče je napovedati, kaj se bo zgodilo. Vem, da moram zmagati, in da mora imeti Alonso težave." Start dirke bo ob 14.00, na zurnal24.si pa s spremljanjem dogajanja s komentarjem v živo začnemo že ob 13.00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.