Šport > Moto športi
56 ogledov

To je razlog, da o Schumiju ne vemo nič

sabine kehm EPA
Sabine Kehm, tiskovna predstavnica Michaela Schumacherja, je razkrila dva primarna razloga, zakaj je zdravstveno stanje sedemkratnega svetovnega prvaka zavito v tančico skrivnosti.

Informacije o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja še naprej ostajajo skrbno varovana skrivnost, in to kljub glasnim pozivom javnosti, da bi se dirkačeva družina z uradno izjavo lahko dokončno otresla medijskih natolcevanj in naposled - skoraj tri leta po tragični nesreči med smučanjem v francoskih Alpah - spet zaživela.
V teoriji vse skupaj zveni precej enostavno. Družina Schumacher izda zasebne podatke o stanju nekdanjega dirkaškega zvezdnika, ki bo nato lahko v miru nadaljeval z rehabilitacijo.

A realnost je vse prej kot takšna. Tega se zaveda tudi tiskovna predstavnica Sabine Kehm, ki je razkrila dva poglavitna razloga za ohranitev statusa quo.

''V tem trenutku ne vidim druge alternative,'' je povedala za nemški časopis Sueddeutsche Zeitung. ''Vsak stavek je katalizator za nove poizvedbe, vsaka beseda je svetilnik za iskanje novih informacij. Nikoli se ne bi umirilo,'' je dodala Kehmoma, ki je s hermetičnim načinom delovanja ujezila marsikaterega Schumijevega nekdanjega sodelavca.

Najglasnejši med njimi je bil dirkačev nekdanji agent Willi Weber, ki je v zaključku lanskega leta razkril, da v domovanju družine Schumacher ni dobrodošel.

Nedavno je javnost razburkala izjava nekdanjega predsednika Ferrarija Luce di Montezemola, ki je dejal, da je seznanjem s stanjem dirkača, ki pa na žalost ni najboljše. Kehmova, ki vztraja pri svojih načelih, izjave ni želela komentirati.
Drugi razlog, da družina molči kot grob, izvira še iz časov, ko je bil Michael eden najbolj prepoznavnih športnikov na svetu.

''Michaelovo zasebno življenje je bilo pred nesrečo nekaj svetega in to so vsi sprejeli,'' je pojasnila nekdanja novinarka in dodala, da se zdravstvenega stanja ne da povzeti v nekaj stavkih. Gre namreč za trajajoč proces okrevanja.

Kehmova je o Schumacherjevem stanju nazadnje govorila februarja, ko je ob otvoritvi razstave v Marburgu dejala: ''Tega, kar se je zgodilo, ne moremo spremeniti. Ne moremo vplivati na usodo. To moramo sprejeti in upati, da bo nekega dne, ob podpori in potrpežljivosti, spet z nami.''

 
Komentarjev 1
  • maresem 11:11 16.marec 2016.

    Že mastno služijo tudi na račun skrivnosti.