Šport > Moto športi
49 ogledov

''To ni bila moja zadnja priložnost''

valentino rossi EPA
Valentino Rossi ne verjame, da so z razpletom lanske sezone ugasnile vse možnosti za osvojitev desetega naslova svetovnega prvaka.

Dirkač Yamahe je bil pretežni del sezone 2015 dobro na poti, da osvoji jubilejni deseti naslov svetovnega prvaka, osmega v najmočnejšem motociklističnem razredu in prvega po letu 2009.

Po razburljivem zaključku sezone, ki jo je zaznamoval incident z Marcom Márquezom, se je končne lovorike veselil Jorge Lorenzo

Rossi, ki bo prihodnje leto dopolnil 37 let, je po mnenju nekaterih strokovnjakov zapravil zadnjo priložnost za nasov svetovnega prvaka, vendar se italijanski dirkač s to oceno ne strinja.

''Če se ozrete po zgodovini človeštva, med 36 in 37 letom ni velike razlike. Nisem zaskrbljen,'' je povedal dirkač, ki po neuspešnem obdobju pri Ducatiju uživa drugo pomlad v njegovi nadvse bogati karieri.

Rossi je v zadnjih dveh sezonah zabeležil šest zmag na dirkah za veliko nagrado, zato ne vidi razloga, zakaj se ta trend ne bi nadaljeval.

''Naslednje leto lahko nadaljujem v enakem tempu. Veliko je odvisno od motivacije, kako se bosta ujela Yamaha in Michelin, našega dela in vsega ostalega. Naslednje leto je druga zgodba. Trudil se bom kot vedno,'' je obljubil Rossi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.