Šport > Moto športi
24 ogledov

"To so bučke. F1 ni naprodaj!"

Bernie Ecclestone (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Da bi Bernie Ecclestone predal žezlo prvega človeka formule 1? Utopija. Pa vendarle sta se našla medijski mogotec Rupert Murdoch in najbogatejši Zemljan Carlos Slim, ki bi rada kupila to tekmovanje.

"To so bučke. Šport ni naprodaj," je odziv Bernieja Ecclestona na torkovo poročanje Sky Newsa, da ameriški medijski gigant Rupert Murdoch oziroma njegova News Corp v sodelovanju z mehiških telekomunikacijskim mogotcem Carlosom Slimom načrtuje nakup formule 1. "V vsakem primeru ne bi prodali medijskemu podjetju, saj bi si s tem omejili možnosti pri pogajanjih z ostalimi televizijskimi hišami," je še dejal Ecclestone.

To so bučke. Šport ni naprodaj.
Bernie Ecclestone
"News Corp se pogovarja z najbogatejšim Zemljanom Carlosom Slimom, da bi oblikovali konzorcij. V pogovorih sodeluje vsaj en avtomobilski koncern, ki sodeluje v formuli 1. Konzorcij naj bi nato poskušal kupiti formulo 1 oziroma vsaj pridobiti delež v podjetju za upravljanje s televizijskimi pravicami," so pisali pri Sky News. Trenutni lastnik formule 1 je CVC Capital Partners, ki je večinski delež dobil leta 2005 od združenja več bank in družinskega sklada Bernieja Ecclestona. Slednji je ostal na čelu podjetja formule 1, ki v prvi vrsti dela na promociji tega športa in prodaji komercialnih pravic (za tekmovalni del skrbi Mednarodna avtomobilistična zveza – Fia). Vrednost nakupa je bila tedaj prek tri milijarde ameriških dolarjev.

Gre torej predvsem za slednje: milijardni posel prodaje televizijskih pravic torej zdaj zanima tudi Murdocha in Slima; ker pa bi tudi ekipe rade večji delež od prodaje pravic, ne bi bilo presenetljivo, da bi se kakšna od njih (oziroma avtomobilski koncern, ki stoji za njimi) postavila na njihovo stran. A kolikor poznamo Ecclestona, ta niti slučajno ne bo predal žezla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.