Šport > Moto športi
19 ogledov

Todt in delegati na varnem

jean todt FIA EPA
Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je potrdila, da v grozovitem potresu, ki je v soboto prizadel Nepal, ni bil poškodovan noben komisar krovne motošportne organizacije.

Regionalnega športnega kongresa v nepalski prestolnici Katmandu se je udeležilo 45 delegatov iz 14 držav na čelu s predsednikom Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Jeanom Todtom.

Območje je v soboto prizadel silovit potres z magnitudo 7,9 in žariščem 81 kilometrov severozahodno od nepalske prestolnice. Naravna katastrofa je terjala več kot 3000 življenj, FIA pa je potrdila, da med žrtvami ni delegatov. ''Vsi člani FIE so na varnem,'' so zapisali v izjavi.

''Posledica potresa v Nepalu, zaradi katerega je življenje izgubilo tako veliko število ljudi, so uničujoče. FIA v imenu širše skupnost motošporta izreka iskrene sožalje prebivalcem Nepala - naše misli so z njimi v teh težkih trenutkih, ko se spopadajo s tragedijo. V prihodnjih dneh bo FIA pregledala, kakšne so možnosti za ustanovitev dobrodelnega sklada za pomoč Nepalcem, ki bodo poskušali ponovno zgraditi svoja življenja,'' dodaja FIA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.