Šport > Moto športi
11 ogledov

Todt: Oba dirkača sta enakovreda

Najresnejši kandidat za predsednika Mednarodne avtomobilistične zveze je Jean To Žurnal24 main
Šef moštva Ferrari Jean Todt je dejal, da v moštvu ne nameravajo favorizirati katerega od svojih voznikov, da bi tako imeli večje možnosti osvojiti naslov prvaka.
Jean Todt je o favoriziranju tekmovalcev govoril po dirki za VN Turčije. Tam sta Ferrarija zasedla prvi dve mesti. Do konca prvenstva je še pet dirk, Ferrarijeva voznika Felipe Massa in Kimi Räikkönen pa imata 69 oziroma 68 točk in vztrajno lovita vodilnega v skupnem seštevku Lewisa Hamiltona. "Trenutno ne nameravamo pripravljati strategije za oba voznika," je za uradno spletno stran Ferrarija povedal Todt in nadaljeval: "To bi bilo neprimerno. Oba voznika opravljata delo odlično, po 12 dirkah je med njima le točka razlike." Ferrari je, prav tako kot McLaren, letos zmagal na šestih dirkah. Vendar pa v seštevku konstruktorjev za britanskim moštvom zaostajajo za 11 točk. Todt je za ta zaostanek odgovornost preložil na moštvo: "Večinoma sta imela, ker smo jih napravili mi. Tudi onadva sta delala napake, ampak to je normalno. Vsi smo ljudje." Jean Todt kljub temu še ni obupal nad osvojitvijo naslova prvaka v sezoni 2007: "Prvenstvo je še odprto. Težko bo, toda ali ni vselej težko? In kot vedno pravim, potrudili se bomo do konca in upam, da se nam bo izšlo." Ferrari po upokojitvi Michaela Schumacherja še vedno čaka dirkača za vrh.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.