Šport > Moto športi
15 ogledov

Tragedija v Moskvi: umrl dirkač Antonelli

Antonelli Superbike Moskva nesreča smrt Reševalni pas/Twitter
Na dirki prvenstva Supersport v Moskvi se je smrtno ponesrečil 25-letni italijanski motociklist Andrea Antonelli.

Tragična nesreča se je zgodila na deževni dirki v Moskvi, kjer je Andrea Antonelli v prvem krogu izgubil oblast nad motorjem in pri okrog 250 km/h padel, čezenj pa je silovito zapeljal rojak Lorenzo Zanetti.

Ob hudem udarcu naj bi Antonelli zaradi poškodb glave umrl že na kraju nesreče, njegovo smrt pa so kasneje potrdili v bolnišnici na dirkališču. Sedmo dirko prvenstva Supersport, ki spada v razred Superbike, so nemudoma prekinili in odpovedali. 

Konec obetavne kariere

Antonelli je svoje življenje posvetil dirkanju in po nastopanju v otroških tekmovanjih začel nastopati v evropski seriji Superstock 600 in Superstock 1000, kjer je dirkal tudi na dirkah svetovnega pokala.

Tam se je v sedmih sezonah 14-krat uvrstil na stopničke, lani pa je prestopil v razred Supersport, kjer je začel hitro dosegati zelo dobre rezultate. V kvalifikacijah za usodno dirko v Moskvi je dosegel četrti čas, njegov najboljši dosežek v karieri, s katerim se je močno približal tudi prvim stopničkam.

Kot razlog smrti je v zdravniškem poročilu naveden udarec v čelado, ki ga je povzročila Zanettijeva honda. To je praktično identična nesreča, ki se je v razredu Supersport zgodila že leta 2008 v Brands Hatchu, ko je na domači dirki v Veliki Britaniji v podobnih okoliščinah preminil Craig Jones.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.