Šport > Moto športi
2576 ogledov

Tragedija v ZDA: dirkač zletel s steze ter ubil dva otroka

Nesreča v Kerrvillu
1/6
News4/Tony Gallucci
Poleg dveh smrtnih primerov je še osem ljudi pristalo v bolnišnici, med njimi tudi trimesečni otrok.

Šokantne in tragične novice prihajajo iz ZDA, kjer sta v Kerrvillu v Teksasu na eni izmed tamkajšnjih dirk tragično nastradala dva otroka, stara šest in osem let, medtem ko je hujše poškodbe utrpelo še osem drugih ljudi.

Do grozljivega incidenta je prišlo na sloviti dirki pospeševanja (drag race), ko sta se dva voznika pomerila na eni izmed letaliških stez, poleg katere je stalo navdušeno občinstvo. Eden izmed voznikov je nato izgubil kontrolo nad vozilom ter izletel s steze, posledice pa so bile smrtonosne.

Ameriški mediji poročajo, da se poleg dveh že omenjenih smrtnih žrtev (6-letnik je umrl na kraju nesreče, 8-letnik pa kasneje v bolnišnici) za življenje bori še ena 46-letna gledalka, medtem ko naj bi bilo stanje preostalih poškodovancev, ki so bili pripeljani v bližnjo bolnišnico in med katerimi sta tudi štiriletni deček in trimesečna deklica, stabilno. Hude poškodbe naj bi utrpel tudi voznik, ki pa je že izven smrtne nevarnosti.

Tragična dirka smrti je bila sicer reklamirana kot "z akcijo napolnjen dan za celotno družino", na katerem so lahko gledalci iz neposredne bližine spremljali najhitrejše avtomobile, kako tekmujejo za končno nagrado. Na dogodku naj bi sicer bilo prisotnih 3.500 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.