Šport > Moto športi
47 ogledov

''Tuji mediji preveč občutljivi''

lewis hamilton hostesa vn kitajske EPA
Kitajska hostesa, ki jo je Lewis Hamilton po dirki v Šanghaju s šampanjcem poškropil v obraz, je stopila v bran dvakratnemu svetovnemu prvaku.

Skupine za boj proti objektivizaciji žensk so po dirki za VN Kitajske zahtevale opravičilo Lewisa Hamiltona, ker je med podelitvijo s šampanjcem nameril v glavo 22-letne kitajske hostese, sicer diplomantke na šanghajskem inštitutu za vizualno umetnost.

''Trajalo je eno ali dve sekundi, tako da nisem preveč razmišljala o tem,'' je za Shanghai Daily povedala Liu Siying. ''Nekateri tuji mediji so občutljivejši kot lokalni. Delodajalec mi je dal navodilo, da stojim na zmagovalnem odru. To sem tudi naredila,'' je dodala Kitajka, ki v dejanju dvakratnega svetovnega prvaka ni videla nič pretirano spornega.

Hamilton se je pred obtožbami medijev branil v četrtek. ''To je bil dober konec tedna in moja dejanja so ponavadi posledica navdušenja,'' je o prihodu na dirkališče v Bahrajnu dejal Britanec. ''To je formula ena, vrhunec motošporta in pravkar sem ekipi privozil zmago. Vse skupaj je bilo dokaj zabavno. Nikoli nisem imel namena, da bi bil nespoštljiv ali da bi kogarkoli spravil v zadrego,'' je dodal Hamilton.

Komentarjev 2
  • Marko Rossi 14:23 17.april 2015.

    in če ne bo rekla kot ji je rekel šef bo izginila iz obličja zemlje, njeno mnenje ni važno kot ni važno naše mnenje o tem dogodku, samo da se piše

  • dragec 12:51 17.april 2015.

    Kitajka je vse to dobila plačano