Šport > Moto športi
7 ogledov

"Tukaj sem in sem lojalen ekipi"

Dovolj je bilo opravičilo, a grozil mu je suspenz šestih dirk. Lewis Hamilton. ( Žurnal24 main
V četrtek je Lewis Hamilton razburil javnost, češ da ima njegova lojalnost McLarnu rok trajanja. Ta petek je besede vzel nazaj: "Ne smete dvomiti v mojo predanost McLarnu. To je moja ekipa."

Lewis Hamilton je kariero v formuli 1 začel pri McLarnu, že prej pa mu je bil Ron Dennis mentor v nižjih serijah. Leta 2008 je z njimi osvojil naslov prvaka, odtlej pa je njihovemu dirkalniku vselej nekaj manjkalo. V igri bo tudi letos, a vsaj za zdaj nima najhitrejšega bolida. Potem ko je Helmut Marko pred časom izzival z besedami, da bi bil Red Bull pripravljen v svoje moštvo sprejeti britanskega dirkača, so z vprašanjem, ali ima namen vso kariero ostati pri McLarnu, Hamiltona novinarji izzvali na četrtkovi novinarski konferenci. Po premisleku je odgovoril: "Edina stvar, v katero sem povsem prepričan, je, da želim osvojiti naslov prvaka, in za ta cilj bom naredil karkoli." Kaj ni nekaj posebnega, da bi vso kariero dirkal za eno samo moštvo, se je glasilo naslednje vprašanje. "Niti ne. To mi ne predstavlja nekega izziva. Ne vem, kaj naj vam še rečem. Želim si le zmag. V formuli 1 ne bom neskončno dolgo in zato želim biti vseskozi konkurenčen. Že res, da sem vsako leto dosegel kakšno zmago, a jaz si želim naslove prvaka." Ima njegova lojalnost McLarnu torej rok trajanja? "Ja, ima ga. Tukaj res rad dirkam in bi rad še naprej, a na koncu sezone je treba oceniti, kje imaš najboljše možnosti za naslov prvaka."

Lewis Hamilton je za McLaren odpeljal že 73 dirk. To je največ med vsemi dirkači, ki so v svoji karieri dirkali za eno samo moštvo.

Te Hamiltonove besede so v angleški javnosti in medijih poskrbele za veliko razburjena. Odkar McLarnu Mercedes le še dobavlja motorje, je z dvema britanskima dirkačema ekipa postala prava angleška ekipa, kot so bili nekoč "garažisti" – tako je angleške ekipe iz okolice Silverstona imenoval Enzo Ferrari. In na Otoku si nikakor ne želijo izgubiti talenta, kakršen je Hamilton. Tako je po petkovem treningu Hamilton del svojih besed vzel nazaj: "Ne smete dvomiti v mojo predanost McLarnu. To je moja ekipa, odkar sem bil star šest let. Tukaj sem in sem lojalen ekipi. Želim in jim bom pomagal, tako kot tudi oni meni, da bi postal eden najboljših dirkačev." Lewis se zaveda, da je le Ferrari ob McLarnu v več kot 60-letni zgodovini ostal v vrhu formule 1. "Če pogledate rezultate zadnjih petih let, lahko vidite, da sem le jaz vsako leto imel zmagovit dirkalnik. S tem se ne more pohvaliti nihče drug. To je zelo pozitivna stvar."

Tukaj sem in sem
lojalen ekipi.
Lewis Hamilton

In tako bodo Britanci spet mirneje spali. Sicer je pa res tudi to, da Red Bull Hamiltona niti ne mika tako zelo, saj se še spomnite, da je pred časom dejal, da so le "pivska firma". Ob tem je vodja McLarna Martin Whitmarsh dejal, da bi rad z obema dirkačema (tudi z Jensonom Buttnom) pogodbo podaljšal za kar pet let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.