Šport > Moto športi
27 ogledov

"Ujeli jih bomo, o tem ni dvoma!"

McLaren je odločen, da morda že na drugi dirki napade Red Bull za zmago. (Foto: Žurnal24 main
Sezona 2011 bi znala biti podobna lanski: McLaren in Ferrari bosta morala izboljšati dirkalnik, da bi lahko ujela za zdaj prehitrega red bulla Sebastiana Vettla. Ta je bil v Melbournu kot z drugega planeta.

Kljub težavam Mark Webbra pa brez dvoma lahko zatrdimo, da je v sezono 2011 najbolje krenila ekipa prvakov – Red Bull Renault. Sebastian Vettel od tretjega prostega treninga do kariraste zastavice ni bil premagljiv. Vse povedo besede Fernanda Alonsa (Ferrari): "Vettel je bil kot z drugega planeta." Pravzaprav se mu je uspel približati le Lewis Hamilton (McLaren), medtem ko med Vitalijem Petrovom (Renault), Alonsom, Webbrom in Jensonom Buttnom (McLaren) ni bilo velike razlike. "Če pogledam vrstni red, zame to sploh ni tako slab rezultat. Izgubili smo stik s Vettlom in Hamiltonom, a smo bili pred Webbrom in Buttnom. Očitno imam v Albert Parku rezervirano četrto mesto, saj sem še tretjič v zadnjih štirih letih končal na tem mestu," je svoj nastop na uvodni dirki sezone povzel Alonso, ki je pred začetkom sezone veljal za prvega izzivalca Vettla, zdaj pa je postalo jasno, da bo moral Ferrari narediti nekaj na hitrosti in obrabi pnevmatik, da bo dvakratni prvak iz Španije dejansko lahko izzivalec naslova.

Ne bom zanikal, da nismo zadovoljni z dirko v Avstraliji. Takoj se moramo odzvati in se že za naslednjo dirko bolje pripraviti, saj vsekakor pričakujemo mnogo več.
Stefano Domenicali

Nedeljska zmaga Sebastiana Vettla je bila njegova 11. v karieri in tretja zaporedna, potem ko je lani za naslov prvaka dobil predzadnjo dirko v Južni Koreji in finale v Abu Dabiju. Ne le, da je imel 22 sekund prednosti pred prvim rivalom, tekmece lahko skrbi tudi to, da Red Bull sploh ni uporabljal sistema KERS, katerega plus so ostali izpostavili kot zelo pomembnega. "Nismo ponosni, da ga še nimamo. Trdo bomo delali, da ga bomo imeli čez 14 dni. Moramo ga imeti za Sepang," zatrjuje Vettel, ki se zaveda, da bo konkurenca naredila vse, da jih čim prej ujame. Še posebej to velja za McLarna, ki je dokazal, da lahko samo v 14 dneh (od zadnjih testiranj do VN Avstralije) naredi velik korak naprej. Sepang pomeni prav poseben izziv: visoke temperature in velika vlažnost dirkače v uri in pol povsem izčrpajo. "Zame je bila to ena najlažjih dirk. Očitno sem zelo dobro pripravljen in zato me ne skrbi za naslednjo dirko, ki je zagotovo najtežja v sezoni," izpostavlja Hamilton. "Če bomo imeli še boljši dirkalnik, bomo mogoče celo konkurenčni za zmago. Ujeli jim bomo, o tem ni dvoma!"

Sebastian Vettel je na lestvici najuspešnejših dirkačev z 11. zmago ujel Jacquesa Villeneuva, Felipeja Masso in Rubensa Barrichella. Z 20. stopničkami pa je izenačil dosežek Kimija Räikkönena in Stirlinga Mossa. V statistično zgodovino sta šla tudi Barrichello, ki je kot prvi začel 19. sezono formule 1, ter Vitalij Petrov, ki je na svoji 20. dirki postal prvi Rus s stopničkami.

Hamilton je prepričan, da bodo med sezono ujeli bike. Christian Horner, vodja slednjih, na to opazko poreče naslednje: "Jasno je, da bo rekel kaj takega, če ne bi, potem nima smisla, da sploh pride na naslednjo dirko. A tako pač on misli. McLaren je res naredil velik korak naprej. So odlična ekipa in vseskozi razvijajo dirkalnik. A lani smo mi med sezono še bolj izboljšali dirkalnik. Odločeni smo, da to isto storimo tudi letos. Zavedam pa se, da ne bomo imeli še 18 takšnih dirk, saj bosta McLaren in Ferrari zagotovo skušala vrniti udarec." Edino resno skrb Red Bullu povzroča velik zaostanek Webbra za Vettlom. Lani se ta ni dogajal. "Nenavadno je, da je med ekipnima kolegoma tako velika razlika. Morali bomo ugotoviti, za kaj gre. Ta vikend nam ni uspelo, do VN Malezije nam zagotovo bo," je sklenil Horner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.