Šport > Moto športi
3068 ogledov

Umrl je Charlie Whiting, eden ključnih mož F1

Charlie Whiting
Tik pred prvo dirko nove sezone je karavana Formule 1 ostala brez enega najpomembnejših mož.

Umrl je direktor dirk, varnostni delegat in stalni starter Formule 1 Charlie Whiting. Star je bil 66 let. Umrl je za posledicami pljučne embolije, poroča BBC. 

PredsedniK FIA Jean Todt je dejal, da je bil Whiting "ključen in edinstven človek, ki je poosebljal etiko in duh" Formule 1. "Formula 1 je s Charlijem izgubila zvestega prijatelja in karizmatičnega ambasadorja," je še dejal Todt. 

"Charlieja sem poznal vse svoje dirkaško življenje. Skupaj sva delala kot mehanika, postala prijatelja in preživela veliko časa skupaj na dirkališčih po vsem svetu," je ob nenadnem slovesu Whitinga dejal Ross Brawn. "To je velika izguba ne le zame osebno, ampak za celotno družino Formule 1, FIA in motošport." 

"Včeraj sem govoril z njim in se sprehodil po prvih nekaj zavojih proge. Ne morem verjeti," je dejal Sebastian Vettel. Whiting je bil po njegovih besedah zelo odprt človek, ki je bil vedno na voljo za vprašanja, dirkač po srcu. 

Whiting se je FIA pridružil leta 1988 kot tehničnih direktor. Pred tem je bil vodilni inženir ekipe Brabham, ki jo je vodil Bernie Ecclestone. 

Kot direktor dirke je bil ključna oseba za vsa vprašanja tako glede varnosti kot tehničnih pravil. Nanj so se obračali vsi. Kdo ga bo nasledil, ni znano. 
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.