Šport > Moto športi
16 ogledov

Usodna nesreča Sondermanna

V dodanem videu poglejte nesrečo, v kateri je umrl Brazilec Gustavo Sondermann.
1/2
Žurnal24 main
Zavoj v Interlagosu, kjer sta trčila tudi že taka mojstra, kot sta Fernando Alonso in Mark Webber, je bil v nedeljo usoden za Gustava Sondermanna. Poglejte nesrečo, v kateri je umrl ta brazilski dirkač.

Dirkaški svet objokuje smrt 29-letnega brazilskega dirkača Gustava Sondermanna. V nedeljo je podlegel posledicam nesreče v zadnjem zavoju na stezi v Interlagosu, kjer se odvijajo tudi dirke formule 1. Gre za dirkača brazilske serije Copa Chevrolet Montana, za nekakšen brazilski Nascar.

Za dirkača, ki se je pred leti preizkušal tudi z dirkanjem z enosedežniki v Evropi, je bila v njegovi drugi sezoni v omenjeni seriji usodna nesreča pri visoki hitrosti v obupnih dežnih pogojih. Zavrtel se je, nakar je vanj priletel sotekmovalec. Zaradi poškodb glave in vratnih vretenc je umrl ob prevozu v bolnišnico.

V istem zavoju smo več strašljivih nesreč videli tudi že v formuli 1, nazadnje pa je bil zavoj usoden za še enega brazilskega dirkača Rafaela Sperafica, in sicer leta 2007 v brazilskem pokalu Renault Clio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.