Šport > Moto športi
5888 ogledov

V formuli 1 se obeta velikanska sprememba

Michael Andretti Profimedia
Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je ekipi Andretti Formula Racing prižgala zeleno luč, da postane 11. ekipa formule ena, potem ko je predložila vlogo za tretjo in zadnjo izbirno fazo, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Ekipa Andretti Formula Racing je bila ena od štirih prijavljenih, ki je prestala postopek pregleda pri mednarodni zvezi, vendar je njegovo mesto na lestvici še vedno odvisno od sklenitve komercialne pogodbe z imetnikom pravic F1 Liberty Media.

"Upoštevamo ugotovitve Fie v zvezi s prvo in drugo fazo njihovega postopka in bomo zdaj izvedli lastno oceno utemeljenosti preostale prijave," so sporočili iz ekipe Andretti.

Krovno vodstvo telo avtomobilističnega športa Fia je januarja odprlo postopek za morebitne nove udeležence, ki bi se pridružili svetovnemu prvenstvu v formuli ena od leta 2025 ali 2026.

Večina obstoječih ekip je bila proti širitvi, novi koledar pa naj bi vključeval rekordnih 24 dirk.

Projekt ekipe Andretti vodi Michael Andretti, nekdanji voznik F1 in sin Maria Andrettija, svetovnega prvaka F1 leta 1978.

Andretti Global je okrepil svojo ponudbo za pridružitev formuli 1 v začetku tega leta, ko je napovedal partnerstvo z General Motors, da bi zagotovil motorje cadillac za predlagano ekipo.

Komentarjev 1
  • Torro 20:24 03.oktober 2023.

    Največja uspavanka v športu je F1. Mater še pri šahu se več dogaja...