Šport > Moto športi
14 ogledov

V Kataloniji najbolje kaže rekordnemu Loebu

Sebastien Loeb Španija EPA
Sebastien Loeb je po drugem dnevu relija po Kataloniji na dobri poti do nove zmage. Na drugem mestu je Jari-Matti Latvala, na tretjem pa Mikko Hirvonen. Francoz bi z zmago naredil velik korak k novemu naslovu svetovnega prvaka.

Francoz Sebastien Loeb (Citroen) vodi po drugem dnevu relija po Kataloniji, predzadnje dirke svetovnega prvenstva. Večkratni svetovni prvak ima pred zadnjim dnem 27,6 sekunde prednosti pred Fincem Jari-Mattijem Latvalo (Ford), tretji pa je še en Finec, Mikko Hirvonen (Ford), ki pa zaostaja že 1:51,8 minute.

Nov rekord Loeba

Loeb je v začetku drugega dne relija po Kataloniji dosegel rekordno število zmag v hitrostnih preizkušnjah (HP) v zgodovini relijev za svetovno prvenstvo. Dobil je uvodni preizkušnji in je tako prišel do osemsto druge zmage na športni poti ter je za eno HP prehitel legendarnega Finca Markkuja Alena (801).

Reli po Kataloniji, po 12. hitrostnih preizkušnjah:

1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen DS3) 3;06:01,3
2. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Ford Fiesta RS) + 27,6
3. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Ford Fiesta RS) + 1:51,8
4. Dani Sordo/Carlos del Barrio (Špa/Mini John Cooper Works) + 2:29,2
5. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Citroen DS3) + 3:41,4
6. Kris Meeke/Paul Nagle (VBr/Irs/Mini John Cooper Works) + 4:11,9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.