Šport > Moto športi
21 ogledov

V Sepangu tudi štirje postanki

En postanek bo misija nemogoče, saj Pirellijeve gume ne bodo zdržale. (Foto: Reu Žurnal24 main
Konec tedna se bo sezona formule 1 nadaljevala z VN Malezije. Na drugi dirki sezone bo v tropskem Sepangu zelo vroče in pnevmatike Pirelli bodo trpele. Pričakujejo vsaj tri, večinoma pa kar štiri postanke.

Glavna skrb moštev pred novo sezono je bila obramba pnevmatik, a nato z novimi Pirellijevimi gumami v Avstraliji ni bilo nobenih resnejših težav. Prihajajoči vikend v Maleziji bi bilo lahko vse drugače in zato bo druga dirka sezone še zanimivejša od prve. Zaradi višjih temperatur v tropskem Sepangu namreč pri italijanskem gumarju pričakujejo od tri do štiri postanke. "Navdušeni smo bili nad svojim debijem v Avstraliji, a se zavedamo, da bo v Maleziji vse drugače, saj se bodo ob višjih tempraturah pnevmatike mnogo bolj izrabljale," je dejal motošportni direktor Pirelllija Paul Hembery. "Če smo za Avstralijo pričakovali tri postanke, zdaj menimo, da jih bodo v Sepangu imeli tudi štiri."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.