Šport > Moto športi
38 ogledov

V slovo dobil Ferrarijev motor

felipe massa ferrari EPA
Brazilski dirkač Felipe Massa se je udeležil božičnega kosila ekipe Ferrari, kjer se je uradno poslovil od rdečih iz Maranella.

Felipe Massa (Ferrari) se je udeležil še zadnjega svečanega dogodka italijanske ekipe, v kateri ga bo po osmih sezonah zamenjal njegov nekdanji moštveni kolega Kimi Räikkönen.

Predsednik poskočnega konjička Luca di Montezemolo je Massi podaril motor Ferrarijevega dirkalnika iz sezone 2008, v kateri je bil Brazilec le točko oddaljen od naslova svetovnega prvaka, ki je nato pripadel Lewisu Hamiltonu, takrat dirkaču McLarna.

''Naši začetki segajo daleč nazaj in rad bi se zahvalil vsem: mehanikom, inženirjem ter vsem, ki delajo ob stezi in v zakulisju. Vsi ste mi izkazali veliko podporo, še posebej v najtežjih trenutkih, in nikoli ne bom pozabil, kaj je Ferrari naredil zame, ko sem se poškodoval leta 2009. V takšnih okoliščinah človek razume, kaj pomeni, da te imajo ljudje radi. Pri Ferrariju sem imel občutek, da sem del družine, občutek, ki ga bom zelo pogrešal,'' je povedal Brazilec, ki se je poklonil tudi šefu ekipe Stefanu Domenicaliju. ''Nate gledam kot na starejšega brata. Hvala ti za vse, kar si naredil zame, in za priložnost, ki sta mi jo dala s predsednikom,'' je dodal 32-letnik.

Massa se je za konec poslovil tudi od Fernanda Alonsa, s katerim sta skupaj dirkala zadnja štiri leta. ''Hvala tudi tebi, Fer. Ponovno se bova srečala na stezi in takrat se bom potrudil, da te ne bom spustil mimo,'' je Špancu obljubil Massa.

Zapisan v Ferrarijevo zgodovino

Brazilec je najuspešnejši Ferrarijev dirkač, ki nikoli ni osvojil naslova svetovnega prvaka. Po številu zmag s poskočnim konjičkom se nahaja na šestem mestu.

Zmage (s Ferrarijem):

1. Michael Schumacher 72
2. Niki Lauda 15
3. Alberto Ascari 13
4. Felipe Massa 11
Fernando Alonso 11
5. Ruben Barrichello 9

Najboljši startni položaji (s Ferrarijem):

1. Michael Schumacher 58
2. Niki Lauda 23
3. Felipe Massa 15
4. Alberto Ascari 15
5. Jacky Ickx 11
6. Rubens Barrichello 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.