Šport > Moto športi
33 ogledov

Rossi besen na novinca: To ni moto2!

rossi zarco Reševalni pas/Twitter
Valentino Rossi je bil po dirki za VN Amerik kritičen do novinca v razredu motoGP Johanna Zarca.

Vodilni dirkač prvenstva v razredu motoGP Valentino Rossi je med dirko za VN Amerik doživel bližnje srečanje z novincem Johannom Zarcom.

Rossi je bil primoran zapeljati na izletno cono in se na stezo vrnil pred dirkača Yamahe, zaradi neposredne linije pa je bil kasneje kaznovan s pribitkom 0,3 sekunde.

Devetkratni svetovni prvak, ki je dirko končal za zmagovalcem Marcom Márquezom, je odgovornost za incident pripisal Zarcu, prav tako pa se ni strinjal s kaznijo, ki mu jo je dodelilo vodstvo tekmovanja.

"Meni se ni zdelo prav, saj sem imel dve izbiri. Lahko sem naredil tako, kot sem, ali pa bi se zaletela. Pravijo, da je kazen posledica pridobljenega časa. 0,3 sekunde je v redu, a kar se mene tiče, problem ni kazen, ampak Zarco," je povedal 38-letnik.

"Vedno je zelo hiter in dobro se znajde na motociklu, ima tudi velik potencial, a to ni moto2. Če želiš prehitevati, moraš najti drugačen način. Vedno je preblizu linije in po mojem mnenju bi moral ostati tiho," je bil kritičen dirkač Yamahe.

Rossi je za pribitek časa izvedel po dirki, saj je bila njegova prednosti pred Danijem Pedroso zadostna, da ga ekipa s to informacijo ni želela obremenjevati.

Svoje mnenje o spornem prehitevanju je delil tudi zmagovalec dirke. "0,2 ali 0,3 sekunde ni veliko. Seveda sem videl prehitevanje. Bilo je agresivno, a vsi pritiskamo na 100 odstotkih. Jaz sem agresiven dirkač, Valentino prav tako. Oba prehitevava odločno in tako bo tudi v prihodnje. Če si agresiven, potem moraš razumeti, da so drugi tudi agresivni. To je dirkanje," je dejal Márquez.

Skupni seštevek (motoGP):

1. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 56 točk
2. Maverick Vinales (Špa/Yamaha) 50
3. Marc Marquez (Špa/Honda) 38
4. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 30
5. Cal Crutchlow (VBr/Honda) 29

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.