Šport > Moto športi
195 ogledov

Valentino Rossi se je poškodoval na treningu

valentino rossi EPA
Valentino Rossi je je poškodoval na treningu v Cross Park Cavallara blizu Pesara, poročajo tuji mediji.

Šlo naj bi za poškodbe prsnega koša in trebušne votline in ne za odprte rane, nemudoma so ga odpeljali na urgenco v Rimini in je trenutno na opazovanju. Padel naj bi z motorjem za motokros. Legendarni Italijan je v preteklosti že grdo skupil ob vožnji motokrosističnega motorja, leta 2010 si je resneje poškodoval ramo, potrebna je bila operacija in dolgotrajno okrevanje.

Zdravniki so tokrat najprej sumili, da si je zlomil rebro ali poškodoval ramo, poškodba glave pa naj ne bi bila zaskrbljujoča. 

Ekipa Movistar Yamaha je nato objavila sporočilo za medije z naslovom, da Valentino Rossi okreva po poškodbi. Sporočajo, da ni nobenih zlomov ali hujših poškodb. Več informacij bodo objavili danes opoldne. 

Rossi je padel tudi v zadnjem krogu na veliki nagradi Francije v Le Mansu minuli vikend, ko se je boril za zmago, s čimer je prvo mesto "podaril" moštvenemu kolegu Špancu Mavericku Vinalesu. Trenutno je priljubljeni italijanski dirkač na tretjem mestu v svetovnem prvenstvu.

Za zdaj še ni znano, ali bo Rossi dobil zeleno luč zdravnikov za nastop na veliki nagradi Italije naslednji teden v Mugellu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.