Šport > Moto športi
36 ogledov

Tudi med 'ledenimi Finci' kdaj zavre

valtteri bottas, kimi raikkonen EPA
Valtteri Bottas ne more pozabiti na nespametno potezo Kimija Räikkönena, ki ga je na dirki za VN Rusije stala uvrstitve na stopničke.

Finska dirkača sta se v zadnjem krogu dirke v Sočiju borila za končno tretje mesto, ko je Räikkönen pri poskusu prehitevanja zadel rojaka, ki je pristal v zaščitni ogradi.

Nekdanji svetovni prvak je osvojil peto mesto, po pribitku polminutne kazni, ki so mu jo izrekli komisarji, pa je nazadoval na osmo.

Ferrari je po dirki stopil v bran svojemu dirkaču, Bottas pa se z njihovo interpretacijo ne strinja.

''Razočaran sem, da sem v zadnjem krogu izgubil tretje mesto in ostal brez točk. Priboril sem si mesto na zmagovalnem odru, nato pa se je nekdo kar na lepem zaletel vame. Kaj naj rečem? Razočaran sem,'' je za blog britanske ekipe zapisal Bottas.

''Mislim, da ni šlo za običajno nesrečo. Bil sem spredaj, nikogar ni bilo ob meni in vozil sem po svoji liniji. Kar naenkrat sem začutil udarec. Ne razumem, zakaj bi nekdo naredil kaj takšnega v zadnjem krogu,'' se je spraševal Finec.

''Dejstvo, da je Kimi dobil kazen, ne spremeni ničesar. Izgubljenih točk nikoli ne bom dobil nazaj. Nekaj je zagotovo: nisem bil kriv, tako da sem vsaj glede tega pomirjen, čeprav mi ne pomagal. Presenečen sem nad Kimijevo potezo. Obstaja tanka črta med agresivno in brezglavo vožnjo. Kar se je zgodilo v nedeljo, je bilo preprosto preveč,'' je zaključil Bottas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.