Šport > Moto športi
27091 ogledov

Veliki osmoljenec o hudi nesreči z Marquezom: "Videl me je in ..."

Jorge Martin Marc Marquez Profimedia
Španec Jorge Martin (Ducati) je z odstopom na zadnji dirki sezone izgubil dvoboj za naslov svetovnega prvaka v kraljevskem razredu.

Z dirko za VN Valencio se je v nedeljo končala motociklistična sezona. Naslov prvaka v razredu motoGP je ubranil Francesco Bagnaia (Ducati), potem ko je njegov tekmec Jorge Martin (Ducati) v šestem krogu trčil v Marca Marqueza (Honda) in končal v pesku. Tudi če bi Martin zmagal, to ne bi zadostovalo za naslov prvaka, če bi Bagnaia dirko končal znotraj najboljše peterice.

Po trku Martina in Marqueza so vsi teoretični izračuni postali brezpredmetni, naslova pa se je še drugič zapored veselil Bagnaia, ki je tekmovalno leto sklenil s sedmo zmago v sezoni in prvo po več kot mesecu dni.

Martin se je dirke lotil zelo agresivno in se kmalu po startu s šestega mesta zavihtel na drugo, kjer se je prilepil na Bagnaio. Španec je nato naredil napako pri nehotenem poskusu prehitevanja in nazadoval na osmo mesto, po vrnitvi na stezo pa zadel Marqueza in skupaj sta končala v pesku. Dirkača Honde je ob trku odbilo visoko v zrak.

Jorge Martin Marc Marquez | Avtor: Profimedia Profimedia

"Strategija je bila, da čim prej prevzamem prvo mesto in potem poskušam narekovati počasen ritem ter tako zgostim dirkače za seboj. Zdelo se mi je prezgodaj za prevzem vodstva, zato sem želel malce počakati, a me je potegnilo v njegovo zavetrje in skoraj bi ga zadel," je o bližnjem srečanju z Bagnaio povedal osmoljenec dirke.

Jorge Martin Marc Marquez | Avtor: Profimedia Profimedia
"Po tem sem se znašel v ozadju in poskušal sem nadoknaditi izgubljeno. V tistem trenutku sem bil najhitrejši dirkač na stezi. Nato sem se zapletel v boj z Maverickom Vinalesom. Nisem razumel, zakaj me prehiteva nazaj, če pa ve, da se borim za prvenstvo. To se mi ni zdelo smiselno," je dejal.

Kmalu zatem je trčil z Marquezom. "Kar zadeva Marca, sem bil nemočen. Čeprav me je videl na notranji liniji, je spustil zavoro. Ne trdim, da je bila to njegova krivda, toda vsekakor ni bila moja. Dirkaška nesreča pač. Upam, da se bova lahko kmalu pogovorila, ker čutim, da je tako prav. Prepričan sem, da bova to rešila," je sklenil Martin.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • optimist11 21:23 27.november 2023.

    Martin in kdo si ti , da se ti bo MM umikal? Moral bi biti kaznovan za nesrečo, ki si jo povzročil.

  • bogo66 15:51 27.november 2023.

    Ender,ta šport spremljajo milijoni ljudi po svetu,če pa tebe ne zanima...j..i ga

  • Ender3 13:11 27.november 2023.

    A ti modeli motoGP koga posebno zanimajo.?.Zakaj toliko poročanja o njih? Kmalu bodo več vredni kot nogometaši..