Šport > Moto športi
12 ogledov

Veliko obetali, malo dosegli

1/16
Žurnal24 main
V zadnjih 15 letih je v formulo 1 prišlo mnogo dirkaških talentov, a številni so v slabih moštvih hitro pogoreli ali pa v dobrih dosegli malo. Kdo so to in kje dirkajo danes, poglejte v dodani galeriji.

Če bi podoben izbor naredili pred letom in pol, bi vanj spadal tudi Jenson Button. Odtlej je Britanec postal svetovni prvak in zmagal na osmih dirkah (na dveh tudi v letošnji sezoni). Trenutno vodilni v seštevku sezone 2010 je najlepši dokaz, da je za dirkača v formuli 1 potrebne kar nekaj sreče, da je v pravem času v pravem dirkalniku. V dodani galeriji poglejte 16 dirkačev, ki so v zadnjih 15 letih prišli v formulo 1 z velikimi pričakovanji, a so nato zelo malo dosegli ali celo pogoreli. Le Juan Pablo Montoya si je po formuli 1 uspel ustvariti uspešno kariero (v Nascarju).

Ko so Jarno Trulli, GianCarlo Fisichella, Nick Heidfeld in Juan Pablo Montoya prišli v formulo 1 in dobili priložnost v uspešnih moštvih, so veljali za prvake prihodnosti. A več kot vsak po nekaj zmag niso dosegli. Nihče ni dvomil o talentu Oliverja Panisa, Mike Sala, Takume Sata in Alexa Wurza, a z nekaj izjemami prave priložnosti niso dobili. Nelson Piquet mlajši in Christiano da Matta, Sebastien Bourdais in Scott Speed so veljali za rešitelje brazilske, francoske in ameriške dirkaške šole v formuli 1, a so neslavno kariero med elito končali prej kot v dveh letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.