Šport > Moto športi
11 ogledov

Vettel bi ponovil Schumacherja

Žurnal24 main
Sebastian Vettel je tretji, ki je v Suzuki zmagal v dvakrat zapored. To je pred njim uspelo le Miki Häkkinenu in Michaelu Schumacherju. Nato sta postala prvaka. "Tudi jaz se tega ne bi branil."

"To je bil neverjeten dan. Zjutraj najboljši startni položaj, popoldne še zmaga. Fantastično! Zmaga gre predvsem ekipi, ki je ves vikend trdo delala. Res si jo zaslužijo," je po tretjii zmagi v sezoni razlagal Sebastian Vettel (Red Bull) in se z njo vodilnemu v skupnem seštevku, tokrat drugouvrščenemu Marku Webbru (Red Bull), približal na 14 točk zaostanka.

VN Japonske - celotni vrstni red, skupni seštevek in galerija nasreč s 16. dirke in Vettlovega zmagoslavja. Poglejte tukaj.

Drugič zapored
"Prvič v karieri se mi je zgodilo, da sem eno dirko zmagal dveh sezoni zapored. Ne morem, da se ne bi zaljubil v to stezo," se je smejalo Vettlu. Naj mu povemo, da sta doslej v Suzuki dvakrat zapored zmagala le Mika Häkkinen in Michael Schumacher in nato osvojila naslov prvaka. "Tudi jaz se tega ne bi branil."

"Seb si je to zmago res zaslužil, a še naprej nas je pet v bitki za prvaka. Mislim, da bom sam za naslov moral vsaj še enkrat zmagati in prepričan sem, da mi lahko uspe," je po dirki razmišljal Webber.

Maksimum
Tretje mesto je osvojil zmagovalec prejšnjih dveh dirk Fernando Alonso (Ferrari). "Vedeli smo, da bo tretje mesto tukaj naš maksimum. Prepričani smo, da je bila ta steza od vseh, ki so še ostale v tej sezoni, nam najmanj naklonjena, zato je ta rezultat zelo dober. Proti vodilnemu sem izgubil le tri točke in zato sem lahko zelo vesel."

Alonso ponavlja, da to sezono odločajo napake. "Red Bull ima dominanten dirkalnik. Od 16 stez jim jih je odgovarjalo 15, a so zmagali le na sedmih. Pogosto se kaj zgodi, gotovo na zadnjih treh dirkah ne bodo kar vedno dosegli dvojne zmage."

Brez prestave
Potem ko je Lewis Hamilton (McLaren) izgubil tretjo prestavo, je četrto mesto osvojil Jenson Button (McLaren). "Lahko sem vesel, da sem sploh prišel v cilj," je dejal peti Hamilton. S šestim mestom je enega od boljših rezultatov letos dosegel Michael Schumacher (Mercedes): "Že dolgo se v dirkalniku nisem počutil tako dobro. Lahko sem zadovoljen. Zdaj grem lahko v Korejo bolj samozavesten." Ta dirka sledi čez 14 dni. V zadnjem hipu zgrajeno dirkališče, naj bi v začetku novega tedna le dobilo zeleno luč za izvedbo dirke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.