Šport > Moto športi
23 ogledov

Vettel: "Dirkanje ni odmor za kavo"

Vettel je dve leti nazaj v Monzi prvič zmagal. Letos ima možnost za naslov prvak Žurnal24 main
Zadnji trening je dobil Lewis Hamilton (McLaren), ob 14.00 pa gre zares s kvalifikacijmi za startna mesta za nedeljsko VN Italije. Tako pri Red Bullu, McLarnu in Ferrariju verjamejo v zmago.
Sem samozavesten. Dobro delamo, a se zavedamo moči tekmecev. Mislim, da je za pole favorit McLaren. Vemo, kako dober je letos Red Bull, a mislim, da smo na tej stezi povsem zraven.
Fernando Alonso

Na petkovih treningih sta konstantne čase dosegala dirkača Ferrarija, na dopoldanskem je bil najhitrejši Jenson Button (McLaren), na popoldanskem pa Sebastian Vettel (Red Bull). Slednji v napovedih ostaja previden, a izpostavlja, da so v Monzi vendarle hitrejši, kot so bili lani. "Naredili smo korak naprej tudi na tovrstnih stezah. Pravo razmerje moči bomo sicer videli šele v soboto. McLaren je tukaj zelo hiter. Zelo dober je tudi Ferrari." V petek je bila razlika med prvim in šestim le pol sekunde. "Krog je kratek, ravnine so dolge, zavojev je malo in zato so razlike zelo majhne," razloži Vettel.

Hitri dirkalniki in slavni gost v Ferrarijevi garaži. Poglejte v galeriji!

Slednji je ob Fernandu Alonsu (Ferrari) in Buttnu pred 14 dnevi na VN Belgije izgubil stik z vodilnim v skupnem seštevku Lewisom Hamiltonom (McLaren) in drugouvrščenim Markom Webbrom (Red Bull). Na kvalifikacijah je vselej odličen (letos je bil na pole positionu že sedemkrat), a očitno ga bo zaletavost na dirkah stala naslova. "Dirkanje ni odmor za kavo. Startam z željo, da bi zmagal. Napadam, ne morem kar čakati, da se bo zmaga, zgodila sama," se pred VN Italije, kjer je dve leti nazaj prvič zmagal (s Torom Rossom), brani Vettel. "Tako bom dirkal še naprej. Zavedam se tveganja. Vem, da sva z dirkalnika dovolj hitra za zmage."

VN Italije, Monza, 3. trening:

1. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) 1:22,498
2. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +0,047
3. Fernando Alonso (Ferrari) +0,146
4. Felipe Massa (Ferrari) +0,150
5. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,226
6. Nico Rosberg (Mercedes) +0,448
7. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,584
8. Nico Hülkenberg (Williams Cosowrth) +0,631

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.