Šport > Moto športi
21 ogledov

Vettel drugi dan ostal na vrhu

sebastian vettel jerez ferrari EPA
Sebastian Vettel je dosegel najhitrejši čas drugega dne predsezonskih testiranj v Jerezu, preden so delo ekip prekinile dežne padavine. Največ krogov je ponovno odpeljal Mercedes.

Nemški dirkač nadaljuje z dobrimi predstavami v dirkalniku SF15-T, s katerim bo Ferrari v prihajajoči sezoni naskakoval naslov svetovnega prvaka tako v dirkaški kot konstruktorski razvrstitvi. Potem ko je Vettel dosegel najhitrejši čas prvega dneva testiranja, je drugi dan vajo ponovil in se ponovno zavihtel na vrh časovne razpredelnice.

Štirikratni svetovni prvak je v jutranjem delu treninga zabeležil več najhitrejših krogov s srednjem trdimi gumami, njegov čas pa v nadaljevanju ni bil ogrožen, saj so stezo zmočile dežne kaplje. ''Veliko je sprememb in novih stvari,'' je povedal Vettel, ki je dirkalnik predal svojemu moštvenemu kolegu Kimiju Räikkönenu. ''V tem pogledu je za nami dober trening. Pomembno je, da razumemo vse številke in smo pripravljeni za naslednji test,'' je dodal nemški šampion.

Drugi čas testiranj je pripadel Felipeju Nasru (Sauber), na tretjem mestu pa je pristal Valtteri Bottas (Williams). Finec je bil slabi dve desetinki hitrejši od Lewisa Hamiltona, ki je z 91 krogi zbral največjo kilometrino. Aktualni svetovni prvak je zaradi puščanja tekočine moral kasneje parkirati svojega W06.

Težak dan sta preživela McLaren in Red Bull. Jenson Button je odpeljal le šest krogov, medtem ko Danil Kvjat sploh ni vpisal časa. Drugi dan testiranj je debitiral tudi dirkalnik Lotus E23, s katerim je Pastor Maldonado odpeljal 41 krogov.

Formula 1, testiranja, Jerez, 2. dan:

1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1:20.984, 89 krogov
2. Felipe Nasr (Sauber) 1:21.867, 88
3. Valtteri Bottas (Williams) 1:22.319, 61
4. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:22:490, 91
5. Max Verstappen (Toro Rosso) 1:24.167, 73
6. Pastor Maldonado (Lotus) 1:25.802, 41
7. Jenson Button (McLaren) 1:54.655, 6
8. Daniil Kvyat (Red Bull) brez časa, 18

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.