Šport > Moto športi
18 ogledov

Vettel in Senna iz "istega materiala"

Sebastian Vettel je na dobri poti do svojega drugega naslova svetovnega prvaka. Žurnal24 main
Direktor moštva Toro Rosso Giorgio Ascanelli, sicer sestrske ekipe Red Bulla, je trenutno vodilnega dirkača prvenstva formule 1 Sebastiana Vettla postavil ob bok legendarnemu Ayrtonu Senni.

Giorgio Ascanelli se je v pogovoru za nemški Sport Bild razgovoril o kvaliteti aktualnega svetovnega prvaka formule 1 in tudi trenutno vodilnega v skupnem seštevku letošnje sezone, Nemca Sebastiana Vettla. Direktor Toro Rossa je mladeniča primerjal s pokojnim Ayrtonom Senno in ob tem dodal, da je imel čast, da je kar dvakrat v življenju lahko videl, kot se je sam izrazil, popolnost za volanom. Da Ascanelli ne govori zgolj na podlagi osebne naklonjenosti, priča podatek, da je imel v preteklosti čast delati s Senno (pri McLarnu), nato z Michaelom Schumacherjem (pri Ferrariju) in pred leti tudi z Vettlom, ko se je slednji še kalil pri Toru Rossu.

"Presrečen sem – dvakrat v življenju sem bil priča popolnosti. Prvič je bil za to zaslužen Senna, nato pa Vettel," je dejal Ascanelli, ki rekorderja po naslovu svetovnih prvakov Michaela Schumacherja ne uvršča ob bok Senni in Vettlu: "Schumacher je bil v nekoliko drugačnem položaju. On je moral naporno delati za svoj uspeh in razvoj svojih vozniških veščin. Senni in Vettlu tega ni bilo treba. Pri njiju je bilo na delu nekaj drugega, neka prirojena sposobnost in veščina."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.