Šport > Moto športi
21 ogledov

"Vettel k Ferrariju čez 20 let"

Christian Horner se ne namerava odreči uslugam Vettla in Webbra. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Preden se upokoji, gre pa lahko še k Ferrariju," je v odziv na željo Sebastiana Vettla po Ferrariju dejal vodja Red Bulla Christian Horner. "Če bi bil rad kot Schumacher, torej čez 20 let."

Vodja Red Bulla Christian Horner se je s šalo odzval na besede svojega dirkača Sebastiana Vettla, češ da bi plačal za dirkalnik Ferrarija. "Mislim, da si vsak dirkač njegovih let želi, da bi nekoč dirkal za Ferrari. Nič mu ne zamerimo. A še kar lep čas bo dirkač Red Bulla. Zrasel je z Red Bullovo družino in upamo, da bo še dolgo z nami. Preden se upokoji, pa gre lahko še k Ferrariju," je v smehu dejal Horner. "Če želi k Ferrariju pred upokojitvijo, bo to čez 10 let. Oziroma če bi bil rad kot Schumacher, čez 20 let."

Red Bull je lani dobil 15 dirk in osvojil obe lovoriki. "Osredotočamo se le nase in tako delamo že zadnji dve sezoni. Čez dober mesec bomo vedeli, kaj lahko storimo letos. Prva testiranja z RB7 so bila pozitivna. Všeč je tudi dirkačema, a šele VN Bahrajna bo dala odgovor," pove Horner.

"V ekipi vzpodbujamo svobodo govora. Sebastian je človek in ima svoje mnenje," pove Horner, ki Vettlu tako ne zameri zadnjih pripomb. Že dlje je jasno, da zmagovalca 10 dirk in aktualnega svetovnega prvaka ne bodo kar tako izpustili iz svoje ekipe, ne nazadnje Red Bull že leta vlaga milijone v njegov razvoj. "Ta hip je iz jasnih razlogov Sebastian predan Red Bullu in mi smo njemu. Naša naloga je, da mu damo hiter dirkalnik, njegova pa, da se dokaže na stezi."

Webber morda ostane
Horner je ob tem dejal, da ni nujno, da bo Mark Webber po tej sezoni (ko mu poteče pogodba) zapustil njihovo ekipo oziroma se pri 34 letih upokojil. "Če bo dirkal kot lani, le zakaj ne bi ostal? Mark se sezone ne loteva kot svoje zadnje. Od začetka smo dogovorjeni, da pogodbo podaljšujemo letno, da pač vidimo, kako hiter je, ali ostaja motiviran, lačen in predan moštvu. Za zdaj vse to ohranja oziroma njegova strast do Red Bulla gori kot še nikoli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.