Šport > Moto športi
14 ogledov

Vettel k Ferrariju? Napaka!

Sebastian Vettel EPA
Aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel je ostro zanikal govorice, da naj bi se po koncu pogodbe z Red Bullom preselil k Ferrariju.

Svetovni prvak Sebastian Vettel, ki v karavani SP v formuli ena dirka za moštvo Red Bulla, je zanikal govorice o selitvi v Maranello, kjer ima sedež konkurenčno moštvo Ferrarija. Na Otoku so se namreč pojavili novinarski zapisi, da je nemški dirkač podpisal pogodbo za Scuderio, vendar pa se je izkazalo, da gre za očitno novinarsko raco.

"Šlo je za napako oziroma so mislili koga drugega, kajti sam nisem podpisal ničesar," je v spletni izdaji revije Auto, Motor und Sport dejal Vettel, ki je tako otoške medije postavil na laž.

Britanska Sunday Times in Independent on Sunday sta namreč, sklicujoč se na neimenovane vire, poročala, da se je Vettel dogovoril, da bo po izteku sedanje pogodbe dirkal s Ferrarijem, ker mu edino to moštvo lahko zagotovi takšen dirkaški avto, s katerim lahko vnovič osvoji naslov prvaka.

Dvakratni svetovni prvak Vettel in Red Bull sta marca lani podaljšala pogodbo o sodelovanju do konca sezone 2014. Vettel je sicer javno večkrat omenil, da bi se rad enkrat v svoji karieri preizkusil tudi za volanom Ferrarija, medtem ko v Red Bullu pričakujejo, da bo ostal pri njih tudi po izteku pogodbe, vsaj še za dodatni dve leti do konca 2016.

Komentarjev 1