Šport > Moto športi
16 ogledov

Vettel kriv za upad priljubljenosti F1

red bull sebastian vettel formula 1 Reuters
Formula 1 je v sezoni 2013 zabeležila 10-odstotno manjšo gledanost kot leto poprej, glavni razlog pa naj bi bila popolna prevlada svetovnega prvaka Sebastiana Vettla (Red Bull).

Uradno poročilo podjetja Global Media Report razkriva, da si je dirke formule 1 v sezoni 2013 ogledalo 50 milijonov gledalcev manj kot v letu 2012.

Sodeč po zbranih podatkih je lani dirke formule 1 spremljalo približno 450 milijonov gledalcev. Leto prej je ta številka znašala 500, v sezoni 2011 pa 515 milijonov.

''V lanski sezoni je naše globalno občinstvo znašalo 450 milijonov gledalcev. Manj kot leta 2012, kar smo tudi pričakovali. Predvidljive dirke v zaključku sezone, ki sicer privabljajo številne gledalce, so imele pričakovan vpliv, saj je bil svetovni prvak znan že pred dirkama v ZDA in Braziliji,'' je zapisal F1 supremo Bernie Ecclestone. Čeprav so v nekaterih državah, vključno s Kitajsko, Francijo in Španijo, zabeležili velik upad gledanosti dirk, pa vse le ni tako slabo. V ZDA, Veliki Britaniji in Italiji so na primer zabeležili višje številke.

Ecclestone je prepričan, da bodo spremembe v pravilniku formule 1 poskrbele za razburljivo sezono 2014. ''Prepričan sem, da prihajajoča sezona ne bo samo bolj nepredvidljiva, ampak bo oživila zanimanje in poskrbela za hudo konkurenco,'' je dejal 83-letnik. Prav upad gledanosti pa je tudi glavni razlog, da si je Ecclestone prizadeval, da bodo na zadnji dirki sezone tako dirkači kot konstruktorji prejeli dvojne točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.