Šport > Moto športi
22 ogledov

Vettel navdušen nad dirkalnikom

Sebastian Vettel VN Abu Dabija Reuters
Svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel je že napovedal, da bo tudi v letu 2012 imel le en cilj: osvojiti naslov svetovnega prvaka, tretjega zapored. V pogovoru za BBC je nemški zvezdnik pojasnil, da je navdušen nad novim dirkalnikom ekipe Red Bull ter da komaj čaka, da se bo z njim zapodil po stezi.

"Lahko spremljamo, kako nastaja. Mislim, da je to podobno kot pri otrocih. Čeprav nisem oče, so občutki najbrž enaki," je o spremljanju razvoja novega Red Bullovega orožja dejal dvakratni svetovni prvak Sebastian Vettel. Kljub pričakovanju novega dirkalnika in nove sezone pa je 24-letni najmlajši dvakratni svetovni prvak v zgodovini formule 1 dodal, da je vesel tudi božično-novoletnega premora, ki ga uživa v teh dneh. "Med sezono je malo prostega časa. Zato je odlično, da se lahko kdaj tudi povsem odklopim in dobim priložnost za polnjenje baterij. Ne gre za to, da bi povsem pozabil na formulo 1, a zdaj je stresa precej manj," meni Vettel.

Mladi dirkaški zvezdnik je tudi priznal, da mu godi, ker se je znašel v družbi legend tega športa: "Ves čas se trudim, da ne bi razmišljal o uspehih in o tem, kaj sem dosegel. Vseeno pa je lepo, ko slišim primerjave z Ayrtonom Senno ali Juanom Manuelom Fangiom."

Vettel je v iztekajočem se letu postavil nekaj novih mejnikov v formuli 1: predčasno je postal prvak in s 24 leti in 98 dnevi postavil nov mejnik v mladosti za dvakratnega prvaka, pridružil se je je deveterici dirkačev, ki so ubranili naslov, ter s 15 najboljšimi startnimi položaji v eni sezoni izenačil stari rekord Nigela Mansella iz leta 1992.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.