Šport > Moto športi
18 ogledov

Vettel ne prizna krivde za trčenje

Trčenje ni bilo nekaj umazanega, temveč neumna napaka mladega Vettla. (Foto: EPA Žurnal24 main
Trčenje Vettla z Webbrom je bila tipična dirkaška nezgoda. Vsi so si enotni, da je krivda na strani Nemca, a ta je ne prizna. Medtem pri Ferrariju gori alarm. "McLaren in Red Bull sta daleč spredaj."
Fotografije nesreče Vettla in Webbra ter Nemčeve solze poglejte v galeriji. Trčenje kolegov lahko pogledate tudi v videu.

Na sedmi dirki je prvič letos zmagal Lewis Hamilton. Dvojni uspeh McLarna je z drugim mestom dopolnil Jenson Button. Tretji je bil Mark Webber, a bi lahko zmagal, če ne bi nestrpni Sebastian Vettel (oba Red Bull) 17 krogov pred ciljem trčil vanj. S četrtim mestom je bil najboljši Nemec Michael Schumacher (Mercedes). Ferrarja sta na 800. dirki svojega moštva razočarala s sedmih in osmim mestom. Kaj so glavni akterji povedli po dirki?

Vzpodbuda McLarnu
"Z Red Bullom smo si bili zelo izenačeni. Prvič letos smo jim bili res konkurenčni. Naredili smo velik korak naprej. Z Jensonom sva pritiskala nanju in naredila sta napako. Dvojna zmaga je fantastičen dosežek," je razlagal zmagovalec in zdaj tretji v skupnem seštevku Hamilton. "Dobili smo potrebno vzpodbudo, da se trudimo še naprej za osvojitev obeh naslovov prvaka." Nad dvigom forme srebrnih je bil navdušen tudi Button, ki za vodilnim v seštevku Webbrom zaostaja le še pet točk: "Letos nam je Red Bull že tolikokrat pobegnil, zdaj pa sva jima zlahka sledila. Lepo je, da se spet borimo v ospredju in tako gre velika hvala celotni ekipi."

Kdo je kriv?
"Jaz sem bil na notranji strani in pred njim. Dotaknila sva se, a Mark je zadel v moje pnevmatike in zletel sem s steze," je svojo plat zgodbe opisal Vettel, Webber je nesrečo videl drugače: "Imel je malo prednosti, a je prehitro zapeljal v desno in zadel vame." Najbolje je trčenje videl Hamilton, ki je dirkal za njima: "Kot da bi gledal HD ali 3D akcijski film. Bilo je res noro. Seb je šel na notranjo stran, a Mark je zadržal svojo linijo in mu na desni ni dal prostora. Seb je nato brez razloga zapeljal v desno. Zanju je bila to smola, za nas pa sreča." Ko se je pomiril, je Sebastian umiril žogico: "Zato se ne bova sprla. Take stvari se pač dogajajo." A gotovo ga boli, ko ga je tolikokrat prezrti Mark znova premagal.

Poraženi Ferrari
McLaren in Red Bull sta bila v Istanbulu razred zase. Pred zadnjo tretjino dirke so Mercedes, Renault in Ferrari, ki so si bili povsem enakovredni, zaostajali tudi že za več kot 40 sekund. Povprečna forma nemške in francoske ekipe ni presenečenje, tako slaba italijanske pa veliko. "Sem zelo presenečen, saj tako v Barceloni kot tukaj nismo bili konkurenčni. Felipe se je vso dirko neuspešno boril z Robergom, jaz pa z Petrovim, kar pomeni, da smo na enakem nivoju kot Renault, kar pa nikakor ni dovolj," je nemoč razlagal Alonso, ki pa je v seštevku vendarle četrti in le 14 točk za vodilnim. "Že do Kanade se moramo izboljšati, a McLaren in Red Bull sta daleč spredaj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.