Šport > Moto športi
16 ogledov

Vettel ne želi govoriti o Schumacherju

sebastian vettel EPA
Sebastian Vettel se je odzval na kritike Bernieja Ecclestona in priznal, da nerad govori o svojem vzorniku Michaelu Schumacherju.

''F1 Supremo'' Bernie Ecclestone je bil v preteklosti večkrat kritičen do Sebastiana Vettla, ki se v nasprotju z Lewisom Hamiltonom ne udeležuje javni dogodkov in premalo naredi za promocijo elitnega dirkaškega športa. Štirikratni svetovni prvak je priznal, da se raje izogiba soju žarometov, saj bolj uživa v gospodinjskih opravilih in drugi aspektih življenja ''običajnega smrtnika''.

sebastian vettel | Avtor: EPA EPA
''Dolgočasno, zelo dolgočasno,'' je svoje življenje izven formule ena opisal Vettel. ''Sem povsem običajen fant. Kaj počnejo običajni fantje? Uživajo v vremenu, skrbijo za dom in podobne reči. Poskušam ostati jaz. Tako se sproščam,'' je povedal dirkač Ferrarija.

''Ljudje si želijo, da smo takšni ali drugačni. Ko pa smo, se pritožujejo. Na žalost nisem rojen v generaciji Ayrtona Senne, Alaina Prosta, Nelsona Piqueta in Nikija Laude, ki jim ni bilo potrebno prenašati tega sr***a. Če bi njim govorili, kako se morajo obnašati, bi vas poslali v tri krasne,'' je prepričan Vettel.

Najuspešnejši dirkač zadnjega desetletja nerad govori o svojem otroškem idolu Michaelu Schumacherju, ki še vedno okreva po poškodbi glave, ki jo je pred letom in pol utrpel med smučanjem v francoskih Alpah.

''Michael ni z nami na način, kot bi moral biti. To me spravi v slabo voljo. On je bil moj junak iz otroštva in potem sem dobil priložnost, da ga spoznam kot osebo,'' je povedal Vettel. Nemec se je prav tako izognil vprašanju o sinu sedemkratenga svetovnega prvaka Micku Schumacherju, ki je začel svojo kariero v motošportu. Povedal je le, gre za izobraženega in nadarjenega mladeniča, čigar ime prinaša ogromno pritiska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.